Story of the Year

  • Story Of The Year is een punkrockband uit St. Louis, die in 1996 opgericht werd door zanger/gitarist Dan Marsala onder de naam Big Blue Monkey. Ze veranderden hun naam in Story Of The Year in 2002, na de release van hun EP met de titel Story Of The Year onder het indie label Criterion Records, nadat ze realiseerde dat een blues groep met de naam Big Blue Monkey al had bestaan​​.

    Het duurde een paar jaar na de vorming van Story Of The Year voordat ze hun eerste commerciële succes kregen bij het major label debuut, Page Avenue, met de populaire singles Until the Day I Die en Anthem of Our Dying Day. Een tweede album, In the Wake of Determination, volgde in 2005, maar slaagde er niet in het commerciële succes van zijn voorganger te overtreffen. De band bracht hun derde album, The Black Swan, uit op 22 april 2008, dat was hun eerste release bij het punk-label Epitaph Records, gevolgd door The Constant in 2010.

    De band scoorde hits met nummers als Until The Day I Die en The Anthem Of Our Dying Day. Het eerste nummer van hun album 'Page Avenue', And The Hero Will Drown werd als soundtrack gebruikt in de game Need for Speed: Underground. Van het album Page Avenue zijn er ondertussen wereldwijd al 500.000 exemplaren over de toonbank gegaan.

    Bezetting

    • Dan Marsala (zang)
    • Ryan Phillips (gitaar)
    • Phillip Sneed (gitaar)
    • Adam Russell (basgitaar)
    • Joshua Willis (drums)

    Discografie

    Studio albums

    • 2003: Page Avenue
    • 2005: In the Wake of Determination
    • 2008: The Black Swan
    • 2010: The Constant

    EPs

    • 1998: Three Days Broken
    • 1999: Truth in Separation
    • 2002: Story of the Year

    Live albums en compilaties

    • 2005: Live in the Lou/Bassassins
    • 2008: Our Time Is Now

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.