Stereolab

  • Stereolab is een Engelse indierock-groep, geformeerd in 1990. De band werd opgericht door Tim Gane (gitaar, keyboards) en Laetitia Saedier (zang, gitaar, keyboards) die ook verantwoordelijk waren voor de meeste nummers en lange tijd een koppel waren. In 2002 overleed bandlid Mary Hansen (achtergrondzangeres, keyboard, gitaar) nadat ze op haar fiets werd aangereden in Londen. Het album Margerine Eclipse is opgedragen aan haar. Na de tournee rond het album Chemical Chords (2008) besloot de band een pauze in te lassen.

    Discografie

    Albums

    • 1992 - Peng!
    • 1993 - Transient Random-Noise Bursts With Announcements
    • 1994 - Mars Audiac Quintet
    • 1996 - Emperor Tomato Ketchup
    • 1997 - Dots and Loops
    • 2000 - Cobra and Phases Group Play Voltage in the Milky Night
    • 2001 - Sound-Dust
    • 2004 - Margerine Eclipse
    • 2006 - Fab Four Suture
    • 2008 - Chemical Chords
    • 2010 - Not Music

    EPs

    • 1991 - Super 45
    • 1991 - Super Electric
    • 1992 - Low-Fi
    • 1993 - Crumb Duck
    • 1993 - Jenny Ondioline
    • 1993 - Space Age Batchelor Pad Music
    • 1994 - Ping Pong
    • 1994 - Wow and Flutter
    • 1995 - Music for the Amorphous Body Study Center
    • 1996 - Fluorescences
    • 1996 - Cybele's Reverie
    • 1997 - Simple Headphone Mind
    • 1998 - The Free Design
    • 2000 - The First of the Microbe Hunters
    • 2001 - Captain Easychord
    • 2003 - Instant 0 in the Universe

    Compilaties

    • 1991 - Switched On
    • 1995 - Refried Ectoplasm : Switched On, Vol. 2
    • 1998 - Aluminum Tunes : Switched On, Vol. 3
    • 2002 - ABC Music : The Radio 1 Sessions
    • 2005 - Oscillons from the Anti-Sun
    • 2006 - Serene Velocity : A Stereolab Anthology

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.