Deadbolt[video]

Thrice

 • Thrice is een post-hardcore band uit Irvine, Californië, en is in 1997 ontstaan.

  In 1999 brachten ze op eigen initiatief twee ep's uit, genaamd The Illusion of Safety en Identity Crisis. Deze twee platen werden echter niet op evenveel enthousiasme onthaald. Terwijl The Illusion of Safety door muziekcritici in de grond werd geboord, wekte Identity Crisis de interesse van de grote platenmaatschappijen. Deze verschillende reacties zijn waarschijnlijk te wijten aan de specifieke metalcore invloed die duidelijk merkbaar was in The Illusion of Safety, terwijl Identity Crisis meer geënt was op het bredere publiek.

  In 2003 ging Thrice een contract aan met Island Records, een bekende naam in de hardcore-branche, en dit culmineerde in de release van hun cd The Artist in the Ambulance, waarin de band meer gestructureerde nummers naar voren brengt en tegelijkertijd toch trouw blijft aan de hardcore-stijl waarmee ze begonnen waren. Terwijl nummers als Cold Cash, Colder Hearts en Paper Tigers meer de hardcore-adepten zullen aanspreken, zijn de nummers The Artist in the Ambulance en Stare at the Sun vooral op hun punkrock publiek gericht. Niettemin vormt de cd één geheel, waarin de leden van Thrice hun variërende muziekstijlen tentoon spreiden.

  Om de loop van hun carrière te onderstrepen werd in de 2005 de dvd If We Could Only See Us Now uitgebracht. Tevens kwam in 2005 het album Vheissu uit. Vheissu kreeg erg goede recensies en behoort volgens velen tot één van de beste (Post-Hardcore) albums.

  Vanaf Vheissu is hun stijl iets veranderd, sindsdien zijn er nog 4 albums uitgekomen: The Alchemy Index I & II en The Alchemy Index III & IV, Beggars en hun laatste (2011) Major/Minor.

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.