Skillet

 • Skillet is een Amerikaanse christelijke rockband uit Memphis.

  Geschiedenis

  Na een gezamenlijke tournee en een gezamenlijk uitgebrachte plaat besloten John Cooper en Ken Steorts in 1996 de band Skillet op te richten. Aangemoedigd door hun toenmalige voorganger besloten de twee, na het uiteenvallen van hun eerdere bands, samen verder te gaan onder de naam Skillet, wat in het Engels koekenpan betekent. De naam was gebaseerd op het idee dat hun samenwerking een beetje was als "alles samengooien in een koekenpan en dan kijken wat ervan zou komen". Met de jaren veranderde er veel in de samenstelling van de band. De huidige band bestaat uit de leden:

  • John Cooper (leadzanger, bassist)
  • Korey Cooper (gitarist, keyboardspeler, achtergrondzangeres)
  • Seth Morisson (gitarist)
  • Jen Ledger (drummer, achtergrondzangeres)

  Cooper is er als enige vanaf het begin bij. De band, die zeven albums heeft uitgebracht, speelt voornamelijk rock, waaronder alternatieve rock, industrial rock, christelijke rock en hardrock. De christelijke identiteit van de band komt in de teksten van de nummers naar voren.

  Skillet trad op op de 2013 EO jongerendag in Arnhem. Verder traden ze op 18 november 2013 in de Ziggo Dome op in Amsterdam, als voorprogramma van de Canadese rockband Nickelback. Op 21 november 2013 trad Skillet op in Vorst Nationaal in Brussel, als voorprogramma van Nickelback. Op 31 mei 2014 waren zij ook zien op het festival FortaRock in Nijmegen. Op 17 oktober 2014 stonden ze in Trix in Antwerpen en daags daarna, op 18 oktober 2014, in 013 in Tilburg.

  • Skillet in 2006

  • John Cooper

  Discografie

  Albums

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.