Sister Sledge

 • Sister Sledge is een Amerikaanse muziekgroep uit Philadelphia, opgericht in 1972. Sister Sledge bestaat uit vier zusters, Debbie Sledge (9 juli 1954), Joni Sledge (13 september 1956), Kim Sledge (21 augustus 1957) en Kathy Sledge (6 januari 1959) die allen in de groep zingen. De groep is voornamelijk bekend van discohits als "We Are Family", "He's the Greatest Dancer" en "Lost In Music". Hun oma was de oparazangeres Viola Williams.

  In 1979 scoort de groep grote hits met "He's The Greatest Dancer", "We Are Family" en "Lost In Music". De nummers zijn afkomstig van het album We Are Family, geproduceerd door Nile Rodgers en Bernard Edwards van Chic. Het succesvolle album wordt in 1980 opgevolgd door het eveneens door Edwards en Rodgers geproduceerde Love Somebody Today, waarop onder andere de kleine hit "Got To Love Somebody" staat.

  Hierna veranderde de groep van producer en werd Narada Michael Walden aangenomen voor de productie van All American Girls, waarvan de titelnummer een grote hit werd in 1981. Een andere platinum hit was "Frankie" uit 1985. Ook wisten ze nog succes te bereiken met remixen van opnieuw uitgebrachte nummers: remixen van "Lost In Music" en "We Are Family" werden bijvoorbeeld een grote hit in 1984.

  Sister Sledge heeft in de loop der jaren veel prijzen en onderscheidingen gekregen in zijn bestaan, waaronder Grammy Awards. Kathy bracht in 1992 een soloalbum uit, Heart. En in 1995 de single Another Star een cover van Stevie Wonder. In 1997 nam de groep het album "African Eyes" op.

  In 2011 waren ze alle vier te gast bij Oprah Winfrey en zongen daar hun hit We are family nogmaals.

  Trivia

  Debbie Sledge woont in Drenthe en in Phoenix met haar Nederlandse man (in 1993 gehuwd) Jeroen Karel de Bruïne. Joni (Joan) woont in Californië, Kim woont in Arizona en Kathy Lightfoot-Sledge in Philadelphia.

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.