Black Label Society

  • Black Label Society is een Amerikaanse heavymetalband uit Los Angeles, Californië. De band is gevormd door Zakk Wylde en heeft tot nu toe negen studioalbums uitgebracht.

    Oprichting van de band

    In het begin van de jaren 90 had Wylde zijn eigen soloband Pride And Glory. Ze speelden Blues Rock met Heavy Metal. De band ging uit elkaar in december 1994.

    Zakk Wylde heeft hierna een eigen solo album opgenomen Book Of Shadows. In mei 1998, na een klein commercieel succes dit album, begonnen Wylde en drummer Phil Ondich met het opnemen van wat later het debuutalbum van Black Label Society zou worden, Sonic Brew. Er werd besloten dat het album geen soloproject van Wylde zou worden, maar een langdurige samenwerking in de vorm van een band.

    Bezetting

    Huidige bandleden

    • Zakk Wylde - zang, lead & rhythm gitaar, piano (1998–heden)
    • Nick Catanese - rhythm gitaar (1998–heden)
    • John DeServio - basgitaar (1999, 2005–heden)
    • Will Hunt - drums (2010–heden)

    Voormalige bandleden

    • Phil Ondich - drums (1998–2000)
    • Steve Gibb - basgitaar (2000–2001)
    • Mike Inez - basgitaar (1999, 2001, 2003)
    • Robert Trujillo - basgitaar (2002)
    • James LoMenzo - basgitaar (2004–2005)
    • Craig Nunenmacher - drums (2000-2010)

    Tijdelijke bandleden

    • Christian Werr - drums op meerdere nummers van 1919 Eternal
    • Frey Theiler - basgitaar op meerdere Ozzfest 2001 optredens, als vervanger voor Mike Inez
    • Ozzy Osbourne - zang op "Stillborn".
    • Mike Piazza - zang op Stronger Than Death

    Discografie

    Studioalbums

    • Sonic Brew - (1999)
    • Stronger Than Death - (2000)
    • 1919 Eternal - (2002)
    • The Blessed Hellride - (2003)
    • Hangover Music Vol. VI - (2004)
    • Mafia - (2005)
    • Shot to Hell - (2006)
    • Order Of The Black - (2010)
    • The song remains not the Same - (2011)
    • Catacombs of the Black Vatican (2014)

    Livealbums en compilaties

    • Alcohol Fueled Brewtality - (live) (2001)
    • Kings of Damnation 98-04 - (comp) (2005)
    • Skullage - (comp) (2009)
    • Unblackened - (live) (2013)

    Overigen

    • No More Tears (ep) - (1999)

    Hitnotering

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.