Elephant Man

  • Elephant Man, ook wel bekend als Energy God, geboren als O'Neil Bryan (Kingston (Jamaica), 11 september 1975) is een Jamaicaans dancehallmuzikant.

    Carrière

    Bryan's artiestennaam is afgeleid van zijn grote oren, waardoor hij vroeger Dumbo werd genoemd. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Scare Dem Crew, waarna hij besloot verder te gaan als solo-artiest. Tijdens zijn carrière werd hij bekend mede dankzij zijn geel-oranje geverfde haar, zijn lage stem en zijn energieke performance op het podium.
    Bryan verwierf internationale bekendheid toen hij in 2004 een samenwerking aanging met Puma.
    In het nummer "Willie Bounce", wat op verschillende mixtapes verscheen sampled hij de eerste maten van Gloria Gaynor's "I Will Survive".
    Op 6 november 2007 brengt Elephant Man zijn album Let's Get Physical uit via Bad Boy Records. Het nummer "Five-O" is de eerste single van dit album en is een samenwerking met Wyclef Jean. Een ander nummer op dit album is een samenwerking met P. Diddy en Busta Rhymes.

    Na zijn winst op de 200 meter sprint tijdens de Olympische Spelen in Peking in 2008 danste Usain Bolt de Gully Creeper dans, waarvoor Elephant Man de muziek maakte.
    In 2009 brengt Elephant Man een ode aan Michael Jackson door zijn versie van We Are The World uit te brengen.

    Juridische kwesties

    Bryan wordt bekritiseerd vanwege zijn teksten welke oproepen voor geweld tegen homo's. In diverse landen zijn optredens van Elephant Man om deze reden geannuleerd. Zo werd ook zijn optreden van 4 mei 2007 in Hoofddorp scherp in de gaten gehouden door de politie.

    Discografie

    Albums

    • 2000: Scooby Away
    • 2000: Comin' 4 You
    • 2001: Log On
    • 2002: Higher Level
    • 2003: Good 2 Go
    • 2007: Monsters Of Dancehall
    • 2008: Let's Get Physical
    • 2011: Dance & Sweep

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing