Andrea Corr

 • Andrea Jane Corr (Dundalk, 17 mei 1974) is een Ierse zangeres en actrice. Corr is het jongste lid van The Corrs, waarin ze de leadzangeres is en tevens de 'Tin-whistle' bespeelt (een klein, dun fluitje). Ze heeft twee oudere zussen, Sharon Corr en Caroline Corr, en een oudere broer, Jim Corr.

  Vroeger was Andrea Corr een groot fan van Prince. Verder luisterde ze naar Supergrass. Vóór The Corrs populair werden, speelden ze met haar zussen en broer in de Ierse film The Commitments Als Sharon Rabbite. Ook speelde Corr mee in de film Evita als de minnares van Juan Peron.

  In 2007 vervaardigde Corr tijdens een pauze van de Corrs "Ten Feet High", haar eerste album. Ze schreef het geheel zelf, op het nummer Take Me I'm Yours van Squeeze na. De plaat werd geproduceerd door Nellee Hooper; Executive producer Bono. Op dit album zong Corr niet alleen, maar bespeelde ze ook de piano, wat te zien was in een speciaal geproduceerde EPK.

  Corr speelde in verscheidene (kleinere) films. In 2007 was ze bezig met de opnames van haar volgende film, Knife Edge.

  Persoonlijk leven

  Corr is gehuwd met Brett Desmond, zoon van multimiljonair Dermot Desmond. Zij zijn gehuwd in de St. Joseph's Church in Milltown Malbay, County Clare op 21 augustus 2009.

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.