Tito 'El Bambino'

 • Efrain Finez Nevarez (5 mei 1981), beter bekend als Tito "El Bambino", is een reggaetonartiest uit Puerto Rico. Hij verwierf bekendheid als de ene helft van het duo Héctor y Tito en later als succesvol soloartiest.

  Muziekcarrière

  1996-2004: Héctor & Tito

  Tito en zijn partner waren al bekend binnen de grenzen van Puerto Rico met dank aan "lokale hits" als; "Amor de Colegio", "Felina", "Baila Morena" en "No Le Temas a Él". Net voordat het duo uit elkaar ging, verscheen er een laatste album getiteld "Season Finale". De reden voor het uit elkaar gaan ligt naar verluidt bij de niet-loyale houding van Hector naar Tito toe.

  2004-2006: Top of the Line

  "Top of the Line" was het eerste soloalbum van Tito maar werd meteen een grote hit. Het album bereikte zelfs de eerste positie in Puerto Rico, waar tot dat moment het hitalbum stond van het duo Wisin y Yandel, "Masterpiece". Op het album van Tito werkten veel grote namen met de opkomende artiest, onder andere Daddy Yankee, Don Omar en Beenie Man. Grote hits van dit album waren "Cailë", "Mia" (ft. Daddy Yankee), "Tu Cintura" (ft. Don Omar) en "Flow Natural" (ft. Beenie man).

  2007-2008: It's My Time

  Het tweede album met minder succes was genaamd "It's My Time".

  2009-2010: El Patron

  "El Patron" werd het derde soloproject van Tito en bevatte o.a. de hit "Vamos Pa'l Aqua".

  2011-heden: producer Tito

  Tito startte in februari zijn eigen label, genaamd "On Fire Music".

  Discografie

  Top of the Line

  Top of the Line: El Internacional

  It's My Time

  El Patrón

  El Patrón: Invencible

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.