Hot Water Music

  • Hot Water Music was een Amerikaanse post-hardcoreband uit Gainesville in Florida. De band werd opgericht in 1993 en ontbonden in 2006. In 2008 toerde Hot Water Music opnieuw (onder andere Groezrock).

    Bezetting

    • Chris Wollard - zanger-gitarist
    • Chuck Ragan - zanger-gitarist
    • Jason Black - bassist
    • George Rebelo - drummer

    Biografie

    Hot Water Music, genoemd naar een boek van Charles Bukowski, werd gevormd in 1993 en bracht al snel twee ep's uit: Push For Coin en Eating The Filler. Na de verschijning van hun eerste album Finding The Rhythms uit 1996 besloot de band ook uit elkaar te gaan.

    Dit bleek echter maar van korte duur, want op een concert dat opgenomen werd voor het livealbum Live At The Hardback kondigde de groep aan er toch mee door te gaan.

    De band bracht hierna acht albums en een aantal ep's en splits uit voordat ze op 12 mei 2006 aankondigden dat ze er definitief een punt achter gingen zetten. Chuck Ragan verliet de band vanwege familieomstandigheden en de rest begon met The Draft een nieuwe band.

    Naast Hot Water Music hielden de bandleden er ook nog ettelijke zijprojecten op na. Blacktop Cadence en Rumbleseat zijn de bekendste hiervan.

    Discografie

    Albums

    • Finding the Rhythms - 1996
    • Fuel for the Hate Game - 1997
    • Forever and Counting - 1997
    • Live at the Hardback - 1999
    • No Division - 1999
    • A Flight and a Crash - 2001
    • Never Ender - 2001
    • Caution - 2002
    • The New What Next - 2004
    • Exister - 2012

    Ep's

    • Push for Coin - 1995 (demo)
    • Eatin the Filler - 1995
    • Moonpies for Misfits - 1998

    Split

    • Hot Water Music Vs Discount
    • BYO Split Series Vol. 1 - Split met Leatherface - 1999
    • Alkaline Trio/Hot Water Music split - 2002
    • Colors, Words And Dreams - Split met The Casket Lottery - 2002

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.