The Frames

  • The Frames is een Ierse rockformatie met als voorman de zanger/gitarist Glen Hansard. De band bestaat tegenwoordig verder uit Joe Doyle (basgitaar, zang), Colm Mac Con Iomaire (violist, keyboard en zang), Rob Bochnik (gitaar) en Johnny Boyle (drums)

    De groep komt uit Dublin en is populair in Ierland sinds de jaren 90. Na de release van hun album "For the birds" kreeg de band internationaal vaak goede kritieken. De band was volgens sommige media het hoogtepunt van Pinkpop 2005. De klassieker "Revelate" wordt in Ierland gerekend tot een van de beste Ierse songs van de afgelopen 20 jaar. Glen Hansard startte zijn carrière als acteur in de bekende Ierse film The Commitments. In 2007 speelt Glen Hansard een hoofdrol in de lowbudgetfilm Once. De film is een zeer groot succes en wint verschillende internationale filmprijzen. De soundtrack van de film wordt uitgebracht in 2007. De twee hoofdrolspelers uit deze lowbudgetfilm, Glen Hansard en Marketa Irglova, krijgen in 2007 een oscar voor een van de nummers uit de film. In 2007/2008 toeren Glen en Marketa intensief samen onder de noemer "The swell season". De activiteiten voor The Frames verdwijnen hierdoor enigszins op de achtergrond. Eind 2008 produceren Glen Hansard en Marketa Irglova het solo album "To be touched" van Liam O'Maonlai. Tevens leveren Glen en Marketa gastbijdragen aan dit door de critici in Ierland bejubelde album.

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.