Jason Mraz & Colbie Caillat

 • Colbie Marie Caillat (Newbury Park, California, 28 mei 1985) is een Amerikaanse Acoustic-folk zangeres en songwriter die nu in Malibu, California woont. Ze heeft 2 Grammys gewonnen voor haar duet met Jason Mraz en voor haar medewerking aan het album Fearless van Taylor Swift op het nummer "breathe".

  Biografie

  Het plotselinge succes van Caillat begon op haar Myspace-profielensite, waarop ze gedurende 4 maanden lang als enige in haar vak succes had, maar niet getekend had bij een platenmaatschappij. Dit kwam mede door haar nummer Bubbly hetgeen meer dan 24,5 miljoen keer is beluisterd en inmiddels al door meer dan 1 miljoen mensen bekeken is op tv en internet. In totaal hebben meer dan 17 miljoen mensen naar haar nummers op haar MySpace geluisterd.

  Caillat (uitspraak: Kallee) is de dochter van Diane Caillat en Ken Caillat, en aangezien haar vader een producer in de muziekscene is, heeft hij haar muziek voor haar helpen te produceren. Op haar single 'Falling for you' is aan het slot een gitaarriffje te horen dat heel erg veel lijkt op het riffje in het nummer 'Gypsy' van de Fleetwood Mac-LP Mirage. Op beide nummers is dus duidelijk de stempel van producer Ken Caillat te horen.

  Caillats debuutalbum werd op 17 juli 2007 uitgebracht, onder de naam Coco met nummers als The Little Things, Feelings Show en natuurlijk Bubbly. Het album werd de nummer 1 in de iTunes Charts. Het debuteerde op nummer 5 van de Billboard 200 en werd ongeveer 51.000 keer verkocht in de eerste week na de release. De single Bubbly was tevens het nummer van de week op iTunes.

  Caillat begon met het schrijven en zingen van nummers met haar goede vriend Jason "Jay" Reeves. Ze toert tijdelijk met The Goo Goo Dolls. Verder heeft ze nog getoerd met John Mayer.

  Caillat had in 2011 een gastrol in So Random! als zichzelf. Ze speelde in een aflevering die haar naam droeg (seizoen 1, aflevering 9). In datzelfde jaar bracht ze ook haar derde album "All of you" uit. In 2012 werkte ze aan haar eerste kerstalbum, "christmas in the sand", wat ze in oktober 2012 uitbracht. Eind 2013 werd ze genomineerd voor haar vijfde Grammy. Het was voor haar duet met Gavin Degraw, genaamd "we both know" voor de film "safe haven". Op 30 september kwam haar album "Gypsy Heart" uit.

  Discografie

  Singles

  Radio 2 Top 2000

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.