Lost

Dead by April

 • Dead by April is een muziekgroep uit Göteborg, Zweden. Ze spelen voornamelijk een unieke pop-metalstijl. Deze wordt vaak met metalcore vergeleken.

  Geschiedenis

  Vroegste tijden (2007-2009)

  In het begin van de carrière van de band in 2007 en 2008 hadden ze nog niks gepubliceerd aan media. De meeste liedjes gaven ze aan vrienden waarna het uitlekte naar verschillende peer-to-peersites. Gedurende deze tijd speelde Dead by April in en rond Göteborg zelf en niet veel daarbuiten. Zonder enige gepubliceerde nummers maakte de band alsnog een nummer dat op de radio te horen was, "Falling Behind". In 2008 kreeg de band twee uitreikingen, allebei voor "The Best Newcomer" (de beste nieuwkomer) op "Swedish Metal Awards" en op "Bandit Rock Awards".

  Debuutalbum, cover en tweede album (2009-2011)

  Op 13 mei 2009 kreeg Dead by April, ontdekt door Spinefarm Records, hun eerste studioalbum, met dezelfde naam. Na de singles Losing You, What Can I Say en Angels of Clarity, uitgegeven in 2009, ontstond er op 17 mei 2010 de dubbelsingle getiteld Love Like Blood/Promise Me. Naast het feit dat Love Like Blood een Killing Joke cover is (en hierbij ook hun eerste cover), is dit ook een speciale single voor de debutant-zanger Zandro Santiago, die hier voor het eerst te horen is. Promise Me was echter al verschenen op hun debuutalbum.

  Er verscheen een teaser voor een nieuw nummer genaamd "Within My Heart". Hun nieuwe compilatiealbum Stronger zal verschijnen op 10 januari 2011. Deze bevat een demo van het lied More Than Yesterday, drie hardere versies van hun liedjes en andere nummers.

  Later in 2011 zal eveneens het echte tweede album van Dead by April uitkomen. Er is geen informatie bekendgemaakt over dit album.

  Vertrek Pontus, Johan (2010-2011)

  Pontus Hjelm maakte op 23 april 2010 bekend dat hij officieel uit de band was gestapt. De reden hiervoor was dat hij zich meer op schrijven van nummers wilde focussen dan het maken ervan. Hij schrijft echter nog wel muziek voor de band. Zandro Santiago, alhoewel hij alleen zingt, heeft Pontus vervangen.

  Op 22 oktober 2010 verliet ook Johan Olsson de band, wegens 'persoonlijke zaken', en hij wilde zich ook meer wijden aan zijn kledinglijn. Door het ongelukkige vertrek van Johan zou het onmogelijk lijken het album Stronger te maken en uit te geven begin 2011. Pontus heeft aangegeven mee te helpen met dit album, maar heeft ook gezegd dat dit maar tijdelijk zal zijn. In 2012 stonden ze ook echter in de finale van de Zweedse voorrondes van het Songfestival. Helaas kwamen zij niet door en werd deze gewonnen door Loreen, die uiteindelijk ook het Songfestival in 2012 won.

  Vertrek Jimmie en Derde Album (2012 tot heden)

  Jimmie verliet de band op 18 maart 2013. Ter vervanging van Jimmie werd Christoffer “Stoffe” Andersson voorgesteld, die eerder vervanging deed by Sonic Syndicate en de andere band van Marcus By Night Ook zijn ze bezig met het opnemen van hun derde album, wat ze verwachten in 2013. In mei 2013 zijn ze van plan al een EP daarvan uit te brengen.

  Het derde album, Let the World Know, was gepland voor eind 2013, maar werd uitgesteld om het absoluut perfect te maken. Ook de tournee werd tegelijk uitgesteld tot in maart 2014, De band verloor uiteindelijk na het uitbrengen van hun derde album hun drummer Alexander Svenninson. Hij werd vervangen door Marcus Rosell, die in Ends with a Bullet zat. Na hun grote succes bereikte het album veel succes. Op 3 oktober werd ook bekend dat Zandro Santiago, de vocalist van de band, uit de band zou stappen omdat hij verder wou met een andere carrière. De band gaat nu door met de overgebleven 4 leden, waarbij Pontus Hjelm, de gitarist, ook de zang gaat overnemen van hem.

  Stijl

  Er is meerdere malen gevraagd naar de stijl van Dead by April in interviews,

  Leden

  Huidige leden

  • Christoffer “Stoffe” Andersson – hoofdzang (2013-heden)
  • Marcus Wesslén – basgitaar (2007-heden)
  • Marcus Rosell – drums (2014-heden)
  • Pontus Hjelm – gitaar, zang (2007-2010; 2011-heden)

  Voormalige leden

  • Johan Olsson – gitaar (2007-2010)
  • Henric Carlsson – basgitaar (2007)
  • Jimmie Strimell – hoofdzang (2007-2013)
  • Alexander Svenningson – drums (2007-2014)
  • Zandro Santiago – zang (2010-2014)

  Discografie

  Singles

  Music videos

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.