Lacuna Coil

 • Lacuna Coil is een Italiaanse symfonische-metalband uit Milaan, Italië, geformeerd in 1996. Oudere incarnaties van de band heetten Sleep of Right en Ethereal.

  Biografie

  In 1994 formeren Marco Coti-Zelati (gitaar) en Andrea Ferro (zang, bass) de band Sleep of Right, samen met Raffaele Zagaria (gitaar) en Michelangelo (drums). Er vinden enkele verschuivingen plaats binnen de bezetting en de belangrijkste daarvan is het opnemen van Cristina Scabbia in de band. Hierna veranderen ze de naam van de band naar Ethereal. Na het uitbrengen van een demo-tape tekenen ze een contract met Century Media. Omdat er al een Griekse groep met de naam Ethereal bestaat wordt de nieuwe naam Lacuna Coil gekozen. De eerste bezetting bestaat uit Cristina Scabbia, Andrea Ferro, Marco Coti-Zelati, Claudio Leo, Raffaele Zagaria, en Leonardo Forti.

  In 1997 begint de band met het opnemen van haar eerste, zelfbenoemde ep. In afwachting van de release gaat de band in december op tournee met labelgenoot Moonspell. De eerste live-ervaring is een grote schok enkele leden van de band en Claudio Leo, Raffaele Zagaria en Leonardo Forti verlaten Lacuna Coil na slechts drie optredens. Door het inspringen van Iwers (Tiamat) en Markus (Kreator) kan de band de tournee toch nog afmaken.

  Direct na het tournee, in januari 1998, komen Cristiano Migliore (Thy Nature) en Cristiano ‘Criz’ Mozzati (Time Machine) bij de band. De band toert met Siegmen en The Gathering. Tijdens deze tour vinden er enkele duetten plaats tussen Cristina Scabbia en gothic metal oermoeder Anneke van Giersbergen, één duet -een versie van The Gatherings Shrink- is gratis te downloaden van Lacuna Coils website. Later dat jaar speelt Lacuna Coil op Wacken Open-Air en brengt het haar eerste album uit, In a Reverie.

  Marco "Maus" Biazzi komt in 1999 bij de band en hiermee is de huidige bezetting compleet. Na veel toeren komen ze in 2000 wederom met een ep, Halflife. Het geluid wordt duidelijk heavier en dit culmineert in het tweede album Unleashed Memories (2001). Ook wordt duidelijk dat de Italianen bepaald geen eendagsvlieg zijn - er wordt zelfs in de VS getoerd.

  De definitieve doorbraak komt met het derde album, Comalies (2002). Er volgt een eindeloos tournee en twee singles met professionele videoclips. Lacuna Coil wordt de bestverkopende Century Media band ooit met 250.000 verkopen wereldwijd en de single Swamped verschijnt op de soundtrack van de film Resident Evil: Apocalypse. In 2005 worden de eerste twee albums en de twee ep's opnieuw uitgebracht om aan de vraag te voldoen. In 2006 is een album verschenen met de naam Karmacode, opgevolgd door Shallow Life in april 2009. In 2012 is het album genaamd Dark Adrenaline verschenen, in 2014 verscheen het het album broken crown halo.

  Discografie

  Singles

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing