Esmée Denters

 • Esmée Denters (Arnhem, 28 september 1988) is een Nederlandse zangeres. Zij werd ontdekt door haar zelfgeplaatste zangfilmpjes op de website YouTube.

  Levensloop

  Begin

  Denters is de dochter van Hank Denters en Fenny Boonstra. Haar ouders zijn gescheiden. Ze woonde tot haar vijftiende in Westervoort naast Arnhem en verhuisde daarna met haar moeder en zus naar Oosterbeek. Zij volgde de Havo in Arnhem. De HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Nijmegen heeft ze onderbroken.

  Bekendheid door YouTube

  Op 25 augustus 2006 maakte Denters een kanaal aan op de videowebsite YouTube. Op die website plaatste zij meerdere filmpjes van zichzelf waarop ze liedjes zong, veelal covers van andere popsterren, maar ook enkele van haarzelf. Verschillende mensen reageerden vol lof over haar zangprestaties en verschillende platenmaatschappijen meldden zich bij haar in het begin van 2007. Denters koos uiteindelijk voor een contract bij Tennman Records, het label van Justin Timberlake. Denters is ongeveer tien dagen in Amerika geweest om liedjes op te nemen. Ook zong ze een lied in dat was geschreven door Kelly Rowland van Destiny's Child. Daarna vloog ze naar Zweden om daar enkele dagen liedjes te schrijven en op te nemen.

  Carrière

  Denters werkte onder andere samen met producer Billy Mann van A&M Records. Later verscheen er een video waarin Denters samen zong met Natasha Bedingfield.

  Ze stond in het voorprogramma van Timberlake op 16 juni in de Amsterdam ArenA, haar eerste officiële optreden. Tijdens het optreden filmde ze het publiek voor een filmpje op YouTube. Daarna reisde Denters met de tournee van Timberlake mee en trad ze op in Noorwegen, Denemarken en tweemaal in Zweden.

  Op 6 juni 2007 stond ze op de voorpagina van NRC Handelsblad, een week later in het kunstkatern. Op 6 november 2007 was Denters te gast in The Oprah Winfrey Show. Diezelfde dag bracht zij haar eerste single genaamd Crazy Place uit.

  Filmpjes van Denters eindigden in 2007 in de top 10 van populairste filmpjes op YouTube.

  In november 2008 bracht Denters een tweede nummer uit: Follow My Lead, een duet met Timberlake. Ze trad met dit nummer op tijdens het YouTubeLive concert.

  Op 24 januari 2015 deed Denters mee aan de 'Blind Auditions' tijdens het vierde seizoen van de Voice UK. Zij behaalde de tweede ronde. Alle vier de juryleden draaiden om, ze koos uiteindelijk voor het team van will.i.am.

  Outta Here

  In april 2009 lekte Outta Here, de eerste single van Denters' debuutalbum, uit op diverse websites. Het nummer werd geproduceerd door Polow da Don & Justin Timberlake en een bijhorende clip werd opgenomen in de Verenigde Staten. De single kwam uit op 6 april 2009. Het nummer piekte in Nederland op plaats drie, in Nieuw-Zeeland op plaats twaalf en in Vlaanderen op plaats zesentwintig. In augustus 2009 kwam het nummer binnen op plaats zeven in de Engelse hitlijsten en op plaats eenentwintig in Ierland. In de Britse UK Singles Chart was de zevende positie de hoogste plaats die het nummer bereikte.

  In een interview met Radio 538 vertelde ze dat haar album ook Outta Here is getiteld. Op 22 mei kwam het album uit. Op 4 september kwam Denters' tweede single uit, genaamd Admit It. Op 28 december zou Admit It in het Verenigd Koninkrijk uitkomen. Het nummer kwam in de eerste week binnen op positie 57.

  In het najaar van 2009 heeft ze met de Amerikaanse pop/rock band Honor Society door Amerika en Canada getoerd ter promotie van haar single en gelijknamige album Outta Here.

  Daarna toerde ze onder andere met de Britse hiphopgroep NDubz door het Verenigd Koninkrijk ter promotie van haar tweede single Admit It, die daar eind december zou uitkomen.

  Op 31 december had Denters een kort interview tijdens de Nationale Nieuwjaarsnacht in Rotterdam. Ze trad daar op en beantwoordde daarna kort een paar vragen. Denters zei onder andere dat haar nieuwe single begin 2010 uit zou komen in Nederland. Love Dealer werd de derde single van haar album Outta here. De videoclip werd op 18 maart 2010 opgenomen door het bekende producersteam The Malloys en ging op 28 april 2010 op de website VEVO in première.

  Breuk met Tennman Records

  Denters verhuisde in 2011 naar Londen voor het schrijven en opnemen van haar tweede album. De datum van verschijnen werd echter uitgesteld en zelfs de door haar aangekondigde leadsingle City Lights werd niet gelanceerd. In maart 2013 liet de zangeres via haar Facebookpagina weten dat haar contract met Tennman Records ontbonden was. Denters gaf wel aan dankbaar te zijn voor de kans die ze van de zanger had gekregen om bij zijn label haar debuutalbum uit te brengen.

  Samenwerkingsprojecten

  Eind 2009 nam Esmée Denters een single op met de Britse rapper Chipmunk. Dit nummer kwam ook op het album I Am Chipmunk van Chipmunk. De videoclip kwam begin 2010 uit. Het nummer kwam in de Britse hitlijsten binnen op nummer 3. Het is Esmées tweede en grootste hit in de Britse hitlijsten.

  In 2010 zong Denters mee op een single van de Duitse band Stanfour, Life Without You. Deze single was al eerder opgenomen en begin 2010 zong Denters het nummer in. Op 25 mei kwam de single officieel uit. Op 2 mei was Esmée Denters in New York om de videoclip voor Life Without You alsnog op te nemen. De clip kwam op 24 mei 2010 officieel uit.

  The Voice UK

  In 2015 neemt Denters deel aan The Voice UK.

  Tournees

  2007

  • Justin Timberlake - FutureSex/LoveShow (openingsact, Europa)

  2009

  • Enrique Iglesias - Greatest Hits (openingsact, Europa)
  • Ne-Yo - Year of the Gentleman (openingsact, Europa)
  • Honor Society - Fashionably Late (openingsact, Amerika/Canada)
  • N-Dubz Christmas Party (openingsact, UK)

  2010

  • Stanfour - Rise & Fall (openingsact, Duitsland)
  • Outta Here - Esmée Denters (openingsact, London)

  Discografie

  Singles

  Externe link

  Noten

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.