Demon Hunter

  • Demon Hunter is een Amerikaanse christelijke metalcore formatie uit Seattle. De band werd opgericht door de broers Ryan en Don Clark.

    Binnen de christelijke metalcorescene is Demon Hunter inmiddels een begrip geworden met hun muziek, veel beginnende bandjes starten in de stijl van Demon Hunter en As I Lay Dying. De bandleden zijn voornamelijk grafische vormgevers en besteden al hun vrije tijd aan toeren en nummers schrijven. Verder hebben de bandleden, die elkaar naar eigen zeggen goed aanvullen, een hechte band en kunnen zij in een avond een complete tekst schrijven.

    Het logo van de band is een schedel van een dode demon met een kogelgat in de kop. Demon Hunter heeft een eigen fanclub, die "The Blessed Resistance" heet.

    Bandleden

    • Don Clark - gitaar
    • Ryan Clark - zanger
    • Jon Dunn - basgitarist
    • Timothy Watts - drummer
    • Patrick Judge - gitarist

    Voormalige bandleden

    • Jesse Sprinkle - drummer
    • Kris McCaddon - gitarist
    • Ethan Luck - gitarist

    Discografie

    Albums

    • Demon Hunter, 2002 (Solid State)
    • Summer of Darkness, 2004 (Solid State)
    • The Triptych, 2005 (Solid State)
    • The Triptych (Deluxe Edition), October 31, 2006 (Solid State)
    • Waging the third war: The making of the Triptych (dvd), 2006 (Solid State)
    • Storm the gates of hell, 2007 (Solid State)
    • The world is a thorn, 2010 (Solid State)
    • True Defiance, 2012 (Solid state)
    • Extremist, 2014 (Solid state)

    Singles

    • Infected, from Demon Hunter 2002 (Solid State)
    • Not Ready to Die from Summer of Darkness 2004 (Solid State)
    • My Heartstrings Come Undone from Summer of Darkness 2004 (Solid State)
    • Undying from The Triptych, 2005 (Solid State)
    • One Thousand Apologies from The Triptych, 2006 (Solid State)
    • Not I from The Triptych, 2006 (Solid State)

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.