Divokej Bill

  • Divokej Bill is een Tsjechische band uit Úvaly, een stad dichtbij Praag. De band is in 1997 opgericht. De naam Divokej Bill betekent Wilde Bill, wat een verwijzing is naar James Butles 'Wild Bill' Hickok.

    De band heeft samen met de Britse folkrockband The Levellers door West-Europa getoerd.

    Bandleden

    Huidige bandleden

    • Václav Bláha – Zang en gitaar
    • Miloš Jurač – Basgitaar en zang
    • Štěpán Karbulka – Zang, megafoon
    • Adam Karlík – Viool
    • Román Procházka – Akoestische gitaar en zang
    • Honza Bártl – Banjo
    • Martin Pecka – Accordeon
    • Marek Žežulka – Drums en slaginstrumenten

    (Vaste) gasten

    • Lukáš Toman – Didgeridoo

    Voormalige bandleden

    • Ondřej Pospíšil – Banjo
    • Ota Smrkovský – Drums
    • Honza Veselý – Drums

    Discografie

    Studioalbums

    • 2000 – Propustka do pekel
    • 2001 – Svatá pravda
    • 2003 – Mezi nima
    • 2006 – Divokej Bill
    • 2009 – Mlsná

    Livealbums

    • 2004 – Lucerna Live
    • 2007 – Rock for People

    Compilatiealbum

    • 2011 – Unisono best of

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.