Sorry Not Sorry

Demi Lovato

 • Demetria Devonne "Demi" Lovato (Albuquerque, New Mexico, 20 augustus 1992) is een Amerikaanse actrice en zangeres. Ze speelde onder meer in de Disney Channel-film Camp Rock het hoofdpersonage Mitchie Torres. Ze begon in de serie Barney and Friends en ontmoette daar haar vriendin Selena Gomez, medeactrice in de film Princess Protection Program. Naast haar werk als actrice en zangeres schrijft ze nummers en speelt ze gitaar en piano. Ze heeft inmiddels vier albums uitgebracht: Don't Forget, Here We Go Again, Unbroken en Demi. Demi noemt haar fans (Lovatics) een FAMbase omdat ze vindt dat het familie en vrienden voor haar zijn.

  Levensloop

  Lovato is van Amerikaanse, Mexicaanse, Spaanse, Italiaanse, Ierse en Joodse afkomst. Haar vader verhuisde naar New Mexico toen haar ouders scheidden in 1994. Lovato schreef een lied over haar vader, For the Love of a Daughter. Haar vader overleed in juni 2013.

  Lovato heeft een oudere zus en een halfzusje.

  In een interview met Ellen DeGeneres vertelde Lovato dat ze in het verleden vaak gepest werd. Deze pesterijen werden zelfs zo erg dat ze voortaan thuis les volgde. Lovato kreeg haar middelbaar diploma in 2009 en werd daarna woordvoerster voor de antipestorganisatie PACER. Lovato heeft zelf te maken gehad met eetstoornissen en automutilatie.

  Carrière

  2007-2009: Camp Rock en Don't Forget

  Op zevenjarige leeftijd begon Lovato te acteren in de serie Barney and Friends. Daarna had ze verschillende gastrollen in onder meer Prison Break. In januari 2007 was ze op Disney Channel te zien in de korte serie As the Bell Rings. In 2008 kwam haar eerste Disney Channel-film, Camp Rock, uit. Daarin speelt ze samen met de Jonas Brothers de hoofdrol. Tevens was ze te zien in de film Princess Protection Program, samen met Selena Gomez.

  In de zomer van 2008 stond ze in het voorprogramma van de Jonas Brothers. Lovato's eerste album Don't Forget kwam uit op 23 september 2008. Er werden drie singles van uitgebracht: Get Back , La La Land en Don't Forget. Door het nummer La La Land werd ze bekender in Europa en vooral in Nederland en België. In 2009 maakte ze samen met Selena Gomez, Miley Cyrus en de Jonas Brothers het nummer Send It On. Dit was een single om de organisatie Disney Friends For Change te steunen.

  2009-2011: Sonny With A Chance, Here We Go Again en persoonlijke problemen

  Het tweede album, Here We Go Again, kwam uit op 21 juli 2009, en bevat meer soul dan het eerste. De eerste single van het album was het titelnummer. De tweede single van het album heet Remember December. Nick Jonas hielp met het schrijven van het nummer Stop the world. Demi Lovato schreef veel nummers zelf, zoals Remember December, Solo, Everytime You Lie, Believe in me en Catch Me.

  Sonny With A Chance ging in première op 8 februari 2009 en daarin speelt ze de rol van Sonny Munroe. De introsong wordt ook gezongen door Lovato en heet "So Far, So Great". Later werd een tweede seizoen gemaakt. Ondertussen was Lovato bezig met het schrijven van liedjes voor een derde studioalbum. In september 2009 begonnen de opnames van Camp Rock: The Final Jam. De film ging in première in september 2010. Tussendoor toerde ze met de Jonas Brothers als special guest.

  Op het 'sweet sixteen' feest van Miley Cyrus werd van Lovato een foto gemaakt waarop krassen op haar pols te zien waren. Zelf gaf ze als verklaring dat die van armbanden kwamen. Tijdens de Jonas Brothers World Tour raakte ze op zeker moment overstuur en sloeg haar achtergronddanseres (Alex Welch). Na gesprekken met het management en haar ouders liet ze zich opnemen in het Timberline Knolls behandelcentrum voor vrouwen met gevaarlijke gewoonten en eetstoornissen. Daar werd een bipolaire stoornis geconstateerd. Lovato verbleef van 30 oktober 2010 tot 28 januari 2011 in de kliniek. De opnames van Sonny with a Chance werden hiervoor tijdelijk stilgelegd, maar werden hervat op 30 januari 2011. In april maakte Lovato bekend dat ze Disney ging verlaten. Er werd nog een derde seizoen van Sonny With A Chance opgenomen maar zonder Lovato. De naam van de reeks werd ook veranderd in So Random.

  2011-2013: Unbroken, The X Factor, Demi en Staying Strong

  In juni 2011 kwam haar nieuwe single Skyscraper uit. Het nummer werd positief ontvangen en kwam op plaats 10 in de Amerikaanse hitlijsten. Van dit nummer werd ook een Spaanse versie uitgebracht: Rascacielo. In september 2011 kwam haar album Unbroken uit. Het album was meer R&B zei de zangeres zelf. Als tweede single van Unbroken werd Give Your Heart A Break uitgebracht. Dit nummer werd opnieuw goed ontvangen maar bleef hangen op plaats 52 in de Amerikaanse hitlijsten. Met dit nummer scoorde Lovato ook zeer goed in Vlaanderen, het was Lovato's eerste nummer dat binnenkwam in de Ultratop 50. Lovato was gast bij de MTV Video Music Awards 2011. Ze werd geïnterviewd door haar vriendin Selena Gomez. Tijdens dat kleine interview maakte ze bekend dat ze zou gaan samenwerken met Iyaz, Jason Derulo, Dev, Timbaland en Missy Elliott.

  Lovato is te horen op het tweede album van de groep Hot Chelle Rae, Whatever, in het nummer Why don't you love me. Heart Attack werd in februari 2013 de eerste single van haar vierde album 'Demi'. Het lied is geschreven door Lovato, Mitch Allan, Jason Evigan, Sean Douglas en Nikki Williams. De Canadese zanger Justin Bieber liet weten dat hij dolgraag een duet zou willen opnemen met Demi Lovato. Op 14 mei 2013 werd bekendgemaakt dat Britney Spears en Demi Lovato twee nieuwe juryleden zullen zijn van het tweede seizoen van The X Factor. Britney Spears eiste dat Demi ook een lid zou worden omdat de twee zangeressen volgens Spears veel gemeen hebben.

  Tijdens de MTV Video Music Awards 2012 was Lovato genomineerd voor Best Video With Message met haar hit Skyscraper. Ze was uiteindelijk ook degene die de prijs mee naar huis mocht nemen. Tijdens het voorprogramma trad ze op met het nummer Give Your Heart A Break. Later die avond presenteerde ze samen met Rita Ora de prijs voor Best Male Video, die gewonnen werd door Chris Brown.

  Op het album 'Demi' werkt ze samen met zangeres Cher Lloyd in het nummer Really don't Care. Op 2 juli 2013 kwam de tweede single van het album uit, genaamd 'Made in the USA'. Lovato regisseerde mee aan de videoclip. Op 3 augustus 2013 kreeg de videoclip van 'Heart Attack' een VEVO Certified Award, nadat de clip meer dan 100 miljoen keer was bekeken. In de zomer van 2013 werd bekend dat zij een rol zou gaan spelen in de musical/drama-serie 'Glee'. Zij zal een Love Interest gaan spelen voor het personage Santana, die gespeeld word door Naya Rivera. Demi liet in een reactie weten dat zij er erg zin in had. Het is haar eerste acteerwerk sinds zij stopte met 'Sonny With A Chance'. De single 'Neon Lights' van haar album 'Demi' is nu ook te zien op VEVO. Op 19 november kwam Lovato's eerste zelfgeschreven boek uit genaamd 'Staying Strong: 365 Days a Year'.

  Filmografie

  Televisie

  Discografie

  Singles

  Tournees

  • 2008: Burning Up Tour (Jonas Brothers, als voorprogramma)
  • 2009: Demi Lovato Summer Tour 2009
  • 2009: Demi Lovato Fall Tour 2009
  • 2010: Camp Rock 2 World Tour ft. Jonas Brothers en de rest van de camp rock 2 cast.
  • 2011: An Evening with Demi Lovato
  • 2012: Demi Lovato Summer Tour 2012
  • 2014: Neon Lights Tour
  • 2014: Demi Lovato World Tour
  • 2014: Enrique Iglesias Sex & Love Tour ft. Demi Lovato

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.