Humphrey feat. Rohff

 • Housni Mkouboi (Mbeni, 15 december 1977), beter bekend als Rohff, is een Frans-Comorese rapper. Naast zijn solocarrière, staat hij ook bekend als lid van het rapcollectief Mafia K'1 Fry. In Frankrijk geniet hij van een zeer grote populariteit onder het brede publiek. Tijdens zijn carrière deed hij onder anderen samenwerkingen met Kery James, La Fouine, Havoc, Rim'K en The Game.

  Biografie

  Housni Mkouboi is geboren in de Comoren, maar immigreerde in 1985 naar Vitry-sur-Seine (Parijs). Onder de naam Rohff, een afkorting voor « Rimeur Offensif Honorant le Fond et la Forme », brak hij door als rapper in 1994 en sloot zich aan bij de rapcrew Mafia K'1 Fry, een collectief van verschillende rappers uit Val-de-Marne. In 1999 bracht hij zijn eerste album uit, genaamd Le Code de l'honneur, maar zijn grote succes begon met zijn tweede album La Vie avant la mort waarvan er in Frankrijk zo'n 250.000 exemplaren verkocht werden. Het derde album van Rohff, La Fierté des nôtres werd een groot commercieel succes en kreeg een dubbele gouden onderscheiding. Vandaag de dag is Rohff één van de grotere rappers van Frankrijk, en werkt hij samen met zowel nationale als internationale artiesten.

  Discografie

  • 1999 - Le Code de l'honneur (Album)
  • 2001 - La Vie avant la mort (Album)
  • 2004 - La Fierté des nôtres (Album)
  • 2005 - Au-delà de mes Limites (Album)
  • 2008 - Le Code de l'horreur (Album)
  • 2013 - Pouvoir Danger Respect Game (PDRG) (Album)

  Voor de discografie van Rohff bij Mafia K'1 Fry:

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.