Fever Ray

 • Karin Dreijer Andersson (7 april 1975) is een Zweedse muzikant en zangeres. Ze vormt met haar broer Olof Dreijer het duo The Knife. Daarvoor was ze van 1994 tot 2000 zangeres van de band Honey Is Cool. Onder haar pseudoniem Fever Ray bracht ze in 2009 haar eerste soloalbum Fever Ray uit. Daarnaast kende Dreijer Andersson samenwerkingen met Röyksopp en dEUS.

  Biografie

  Karin Dreijer werd in 1975 geboren in een muzikale familie: haar vader speelde accordeon, gitaar en piano en haar moeder zong. In haar jeugd ging Dreijer ook naar een muziekschool.

  Nadat The Knife een reeks concerten in 2007 hield besloten Olof en Karin een pauze te nemen, waardoor er tijd ontstond voor een solo-project. Vlak nadat haar tweede kind werd geboren, begon Andersson met het schrijven aan nieuwe nummers. Na afronding bracht ze de ene helft van het materiaal naar Christoffer Berg (die het mixen voor The Knife deed) en de ander helft naar het duo Van Rivers & The Subliminal Kid.

  Discografie

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.