Eva Simons

  • Eva Maria Simons (Amsterdam, 27 april 1984) is een Nederlandse zangeres. Nadat ze deel had uitgemaakt van de meidengroep Raffish brak ze in 2009 als solozangeres door met het nummer Silly Boy.

    Persoonlijke achtergrond

    Simons komt uit een muzikale familie. Ze is de kleindochter van Johnny Meijer en de dochter van zangeres Ingrid Simons. Naar eigen zeggen is Eva Simons verre familie van Sylvana Simons.

    Popstars - The Rivals

    Simons werd bekend met het televisieprogramma Popstars - the Rivals. Zij werd op de laatste selectieronde als vijfde verkozen om deel te mogen nemen aan de nieuwe meidengroep Raffish.

    In de zomer van 2005 verliet Simons Raffish om alleen verder te gaan.

    Solocarrière

    Hoewel Simons niet meteen een platencontract had, was ze wel bezig met schrijven en produceren voor zichzelf. Na een stille periode dook ze in 2009 op als achtergrondzangeres in X Factor en Dancing with the Stars.

    In juli 2009 kreeg ze een internationaal platencontract aangeboden door EMI. Ze werd door de platenfirma opgemerkt nadat haar lied Silly Boy op YouTube verscheen als een samenwerking tussen Rihanna en Lady Gaga, geproduceerd door Timbaland. Dit zorgde ervoor dat meer dan tien miljoen mensen het nummer hadden beluisterd.

    In augustus 2009 werd de videoclip en single van Silly Boy officieel uitgebracht. Eind september werd de single officieel wereldwijd uitgebracht.

    Op haar website berichtte zij te werken aan een album en bezig te zijn haar tweede single uit te kiezen. Het enige wat bekend was, was dat het nummer van een Amerikaanse producent was. Een paar dagen later liet ze via haar Twitterpagina weten dat Don't Stop The Beat een nieuw nummer was van haar album. Men ging er toen vanuit dat dat haar tweede single zou worden.

    Op 30 november 2009 liet Simons via Twitter weten dat er een remix was gemaakt van haar tweede single en dat het niet Don't Stop The Beat was. Simons bevestigde tijdens een interview met het Nederlandse radiostation FunX op 21 mei, net nadat zij had opgetreden bij het Hi5-concert in de HMH, dat haar nieuwe single Look But Don't Touch zou heten. De single zou in het najaar van 2010 uitkomen, maar dat gebeurde niet. In augustus kwam een andere single uit, getiteld Take over control. Het was een samenwerking met Simons' producer en dj Afrojack. Het betrof officieel een single van Afrojack, waaraan Simons als meewerkend artiest meedeed. Take Over Control was haar eerste hit in Engeland: het behaalde de 24e plaats, terwijl het in Malta een top 5-hit werd en in de lijst van heel Europa tot nummer 105 kwam.

    In 2012 kwam opnieuw een single uit genaamd I Don't Like You. Dit werd Simons' eerste solohit in Amerika. Het nummer werd een nummer één-hit in de U.S dance hitlijst. De videoclip van het nummer kwam uit op 27 april 2012. Enkele weken later werd bekendgemaakt dat de tweede single van Will.i.am zijn album #willpower "This is love" ging heten. Later bevestigde hij dat dit een samenwerking ging worden met Simons. Op 25 mei 2012 kwam de videoclip uit voor de single This Is Love Dit werd een nummer één-hit in Engeland en belandde op nummer twee in Ierland. Dit nummer zorgde voor Simons' haar wereldwijde doorbraak. Later in 2012 kwam het nummer Renegade uit, de tweede single van Simons' eerste album. In 2012 was Simons te zien als het voorprogramma van LMFAO en op enkele festivals in Europa en Amerika. In juli 2012 kwam het nummer I Need More uit, een samenwerking met Apster. Simons maakte ook bekend dat haar eerste studioalbum in 2013 zou uitkomen. Op 15 maart 2013 werd bekendgemaakt dat Simons in het voorprogramma van Beyoncé's wereldtournee stond, genaamd The Mrs. Carter Show World Tour. Dit in samenwerking met Pepsi. Op 22 maart 2013 kwam haar single "Chemistry" uit.

    In 2014 deed Simons als artieste mee aan The Hit. In dit programma krijgen onbekende songwriters de kans een mogelijke hit te schrijven voor bekende artiesten. Hieruit volgde de single Celebrate the rain. Het nummer behaalde de eerste plaats in de Nederlandse Itunes-charts. Op 28 april 2014 werd de officiële video van het nummer gepresenteerd via Spinnin' Records. Het betreft een internationale lancering. Op 10 april 2015 kwam het nummer 'Policeman' uit. Dit is een samenwerking met haar echtgenoot Sidney Samson en met Konshens.

    Discografie

    Zie ook discografie Raffish.

    Overige nummers

    • "Silly Boy" (2009)
    • "Rockstar" (2010)
    • "Make Love To The World" (2010)
    • "Jodelin'" (2010)
    • "Overdose" (2010)
    • "I Got A Little Shorty" (2010)
    • "Amazing Love" (2010)
    • "Don't Stop The Beat" (2010)
    • "Wild Boys" (Duran Duran cover) (2010)
    • "All I Try" (2010)
    • "Look But Don't Touch" (Featuring Jessica Sutta) (2010)
    • "Drop In Tha Bass" (2010)
    • "Let's Go Crazy" (2010)
    • "Downtown" (2010)
    • "What’s Up" (Featuring will.i.am) (2010)
    • "Intro (Hey Yo!)" (2010)
    • "Bellboy" (2010)
    • "I Believe In Love" (As Cooper) (2000)[4]
    • "I Want Your Back" (As Cooper) (2000)[4]
    • "Renegade" (2012)
    • Policeman (2015)

    Samenwerkingsprojecten

    • "Party Like An Animal" (will.i.am met Eva Simons) (2011)
    • "Best Night" (LMFAO, will.i.am en GoonRock met Eva Simons) (2011)
    • "Pressure In The Club" (DJ Snake met Eva Simons) (2010)
    • "Mr & Mrs Smith" (M. Pokora met Eva Simons) (2010)
    • "Take Over Control" (Afrojack met Eva Simons) (2010)
    • "What Do They Know" (Roll Deep met Eva Simons) (2010)
    • "Pass Out" (Chris Brown met Eva Simons) (2009)
    • "This Is Love" (will.i.am met Eva Simons) (2012)
    • "Electric Bass" (MaRina met Eva Simons) (2012)
    • "Bulletproof" (Doctor P met Eva Simons) (2012)

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.