Barlowgirl

 • BarlowGirl is een Amerikaanse christelijke rockband, bestaande uit de zussen Becca, Alyssa en Lauren Barlow.

  Biografie

  BarlowGirl debuteerde onder deze naam in 2004, maar bestond al langer als begeleidingsband van vader Barlow. De drie zussen hadden in eerste instantie helemaal geen behoefte om een echte band te worden maar beschouwen het maken van muziek als een opdracht van God. In 2004 kwam hun titelloze debuutalbum uit bij Fervent Records. Dit album stond maanden op nummer 1 in de Amerikaanse christelijke hitlijsten en ook de singles stonden in de toplijsten. De hit Never Alone werd in 2005 ook toegevoegd aan de playlist van seculiere stations.

  In september 2005 werd hun tweede album: Another Journal Entry uitgebracht. I Need You To Love Me was de hitsingle van deze plaat. Hiervan verscheen later ook een 'expanded edition' met vijf bonustracks. Eén van deze bonusnummers was For the beauty of the earth, dat de groep opnam voor de soundtrack van The Nativity story. BarlowGirl trad drie keer op in Nederland: in 2004 op het Flevo Festival en Winter Wonder Rock, en in juni 2006 op de EO-Jongerendag. De band werd meerdere keren genomineerd voor de prestigieuze Dove awards, en zong tijdens één van de uitreikingen het nummer Forgive me samen met zangeres Rebecca St. James. Deze samenwerking is op St. James album If I had one chance to tell you something terug te vinden.

  Het derde studioalbum How can we be silent kwam in 2007 uit. Hierop liet de band een volwassener geluid horen. De teksten gaan onder meer over je uitspreken over je geloof en offers brengen voor God. Als singles werden Here's My Life, Million Voices en I Believe In Love uitgebracht. Een jaar later kwam BarlowGirl met een kerstcd, Home for Christmas. Deze cd bevat veel klassieke kerstliedjes en heeft een rustigere sound. In 2009 kwam hun nieuwste album uit,Love and war, deze CD gaat vooral over het uitspreken van je geloof. De meest bekende nummers zijn Beautiful Eding, Running Out Of Time en Time For You To Go.

  Standpunten

  De band gelooft erin dat God iedereen geroepen heeft voor een leven vol overgave aan Hem. BarlowGirl is van mening dat de wereld vol zit met onreine en immorele dingen. De 'meiden' willen daar dan ook tegenin gaan: 'De wereld laat ons denken dat onreinheid en immorele dingen cool zijn, maar zegt God niet het tegenovergestelde?' BarlowGirl zegt op te komen voor God’s principes. Ze vertellen de wereld dat het beter is om je niet met onreine dingen (zoals losbandige seks) bezig te houden en dat je niet per se korte truitjes aan hoeft om mooi te zijn. De band gelooft ook dat God de perfecte man al voor een vrouw heeft gekozen en dat Hij hen op het juiste moment zal samenbrengen. Daarom maken ze zich niet druk over een vriend zoeken. Dit betekent niet dat ze zich ergens verstoppen en alle mannen ontwijken. Ze leven gewoon hun levens maar zonder de druk van daten en versieren. Dit willen ze ook laten merken in hun nummers, dat meisjes niet hoeven te daten, maar gewoon wachten op hun ware liefde

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.