Booty Luv

 • Booty Luv is een Britse dance-act die bestaat uit Cherise Roberts en Nadia Shepherd. Hun debuut-single Boogie 2nite werd in Nederland en Groot-Brittannië een hit.

  Biografie

  Roberts en Shepherd waren eerder lid van de R&B-hiphop groep Big Brovaz, die in 2002 een hit scoorde met Nu flow. In 2006 vormden de twee de groep Booty Luv. De eerste single Boogie 2nite bereikte in Groot-Brittannië de tweede plaats, in Nederland bleef het nummer steken op plaats zeven.

  Achter Booty Luv gaan Seamus Haji en DB Boulevard schuil. Haji maakte eerder al een eigen versie van Last night a DJ saved my life van Indeep en maakte platen onder namen als BBT, Mekkah en Big Bang Theory. Achter DB Boulevard zitten Alfredo Azzetto en Diego Broggio. Ze scoorden onder deze naam in 2002 een Top 40-hit met Point of view.

  De eerste 3 singles zijn covers van bestaande platen. Het origineel van Boogie 2nite is van de Amerikaanse zangeres Tweet. De tweede single Shine is oorspronkelijk van Luther Vandross, en de laatste single Don't mess with my men is afkomstig van Lucy Pearl. De vierde single van het album Boogie 2nite werd Some Kinda Rush met als vijfde single Dance Dance.

  De dames zijn nu bezig met hun nieuwe album waarvan 'Say It' de leadsingle van wordt.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.