The Mavericks

 • The Mavericks is een Amerikaanse neotraditional country-band, die actief was van 1989 tot 2003. De band bracht in hun bestaan zes studioalbums uit. Hun grootste hit in België en Nederland was Dance The Night Away uit 1998.

  De band bestond in zijn bekendste formatie uit:

  • Raul Malo – zang, gitaar
  • Robert Reynolds – basgitaar
  • Paul Deakin – drums, zang
  • Nick Kane – gitaar, zang

  Geschiedenis

  Raul Malo ontmoette bassist Robert Reynolds in een platenwinkel in Florida, en ontdekte dat ze dezelfde muzieksmaak hadden. Hij stelde voor om samen met zijn vriend Paul Deakin een band te vormen. Eind jaren 80 kwam ook gitarist Ben Peeler bij de groep en waren de Mavericks een feit. Raul Malo was de drijvende kracht achter de band; hij schreef het merendeel van de muziek en was de hoofdzanger.

  De band begon met optredens in clubs in Miami. In 1991 bracht de band hun eerste album uit: The Mavericks. Datzelfde jaar kreeg de band een contract bij MCA Nashville. In 1992 volgde hun eerste grote uitgave, From Hell to Paradise. Gitarist Ben Peeler werd dat jaar vervangen door David Lee Holt, die in 1994 werd vervangen door Nick Kane.

  In 1994 verscheen het album What a Crying Shame (#54 US, #6 Country and Western), met de bijbehorende singles "There Goes My Heart" en "O What a Thrill". Het album Music for All Occasions (#58 US, #9 C&W, #56 UK) verscheen in 1995, en bevatte onder andere de nummers "Here Comes the Rain" (#22 C&W) en "All You Ever Do Is Bring Me Down" (#13 C&W).

  In 1994 werkten The Mavericks samen met Carl Perkins en Duane Eddy aan het benefietalbum Red Hot + Country van de Red Hot Organization.

  Het album Trampoline uit 1998 werd een grote hit in het Verenigd Koninkrijk. De single "Dance the Night Away" haalde daar zelfs de vierde plaats in de hitlijsten. In de Verenigde Staten was het album minder succesvol.

  In 1999 brak de groep met MCA vanwege de tegenvallende verkoop van Trampoline en het feit dat hun nummers niet meer op de radio werden gedraaid. Ze brachten nog wel een verzamelalbum, Super Colossal Smash Hits of the 90's: The Best of The Mavericks, uit. Daarna besloot de band een tijdje uit elkaar te gaan.

  In 2003 kwam de band weer bijeen, en voegde ook gitarist Eddie Perez zich bij hen. Dat jaar bracht de groep een nieuw album uit, The Mavericks. Ook dit album werd geen succes en de band ging wederom uit elkaar. Na het uiteenvallen van de band werd Raul Malo solo-artiest. Wel werden in de jaren na het stoppen van de band nog enkele compilatiealbums uitgebracht.

  In 2012 kwam de band weer bij elkaar en tekenden ze bij Valory Music Co. Februari 2013 wordt volgens planning hun album In Time uitgegeven.

  Prijzen

  Academy of Country Music Awards

  1994

  • Top New Vocal Group
  • Top Vocal Group

  1995

  • Top Vocal Group

  Country Music Association Awards

  1995

  • Vocal Group of the Year

  1996

  • Vocal Group of the Year

  Grammy Awards

  1995

  • Best Country Performance By A Duo Or Group With Vocal

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.