Krypteria

 • Krypteria is een Duitse Rock/Symphonic-Metalband uit Aachen. De band is in 2003 als muziek project opgericht. Sinds 2005 is de band als metalband actief.

  Geschiedenis

  Krypteria werd in 2003 als musicalproject van producent en gitarist Christoph Siemons, de auteur Wolfgang A. Link en de slagwerker en zanger Michael "S.C." Kuschnerus opgericht. Samen met de zangers Sylvia González Bolívar, Mirko Bäumer, Katharina Debus, David Michael Johnson, Cosima Russo en de toneelspeler Hans-Martin Stier ontstond het musical-dubbelalbum Krypteria, die de vertaling van een fantastische liefdesverhaal in muziek omzet. In de herfst van 2003 trad Sylvia González Bolívar met het nummer Liberatio op in de ARD zending Pisa – Der Ländertest. Meer dan acht miljoen kijkers zagen het nummer.

  Na de Tsunami van 2004 wordt dit nummer in Duitsland gebruikt als achtergrondmuziek voor het fondenswervings spotje. Het nummer verschijnt op single en bereikt de 3e plaats van de Deutschen Singlecharts. De gehele opbrengst komt ten goede aan de gezamenlijke hulporganisaties.

  In 2005 wordt Krypteria als rockband met zangeres Ji-In Cho opnieuw opgericht. In juli 2005 komt het eerste album in Europa op de markt. In 2006 komt het album in Azië op de markt, waar het de eerste plaats van de Koreaanse Chart bereikt. In 2006 speelt de band voor het eerst live, op Wacken Open Air. In december 2006 ging de band met Subway to Sally op Duitslandtournee.

  In januari 2007 komt het album Bloodangel's Cry uit. Voor augustus 2009 staat de uitgave van het album My Fatal Kiss gepland. In dezelfde maand spelen ze ook op het M'era Luna festival in Hildesheim Duitsland

  Discografie

  Singles

  • Liberatio (2005)
  • Victoriam Speramus (2005)
  • Somebody Save Me (2007)

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.