Aventura Feat. Wisin & Yandel

 • Wisin & Yandel is een met een Grammy en Latin Grammy onderscheiden reggaeton-duo afkomstig uit Puerto Rico. Ze zijn als duo actief sinds 1995. Zowel Wisin (pseudoniem van Juan Luis Morera Luna) als Yandel (pseudoniem van Llandel Veguilla Malavé Salazar) zijn geboren in Cayey, een gebied in het midden van Puerto Rico.

  Het duo had hun grootste hits met "Rakata", "Llamé Pa' Verte (Bailando Sexy)", "Pam Pam", "Sexy Movimiento" en "Síguelo". Ze hebben samengewerkt met internationaal bekende artiesten als R. Kelly, Paris Hilton, Lenny Kravitz, Akon, Nelly Furtado, Fat Joe, Eve, Enrique Iglesias, Aventura en 50 Cent.

  Wisin y Yandel worden beschouwd als het succesvolste duo in het genre vanwege hun vele prijzen, nominaties en verkoop van albums. Ze worden in een adem genoemd met reggaeton-artiesten als Daddy Yankee, Don Omar, Ivy Queen en Tego Calderón.

  Biografie

  Yandel werd geboren op 18 november 1979 en Wisin op 12 december 1978, beide op het eiland Puerto Rico. Yandel heeft samen met zijn vrouw twee kinderen, genaamd Derek en Adrián Yandel. Wisin trouwde met zijn vrouw in een restaurant in Cayey (Puerto Rico). Het echtpaar heeft een dochter met de naam Yelena. Yandel is haar peetvader.

  Carrière

  De mannen begonnen aanvankelijk met het maken van rap, waarna ze besloten over te stappen op reggaeton. Het eerste album werd uitgebracht in 2000, getiteld Los Reyes del Nuevo Milenio (De Koningen van het Nieuwe Millennium). Er volgden nog drie albums, geen van allen haalden de top 10 van de Latin Billboard Charts in de VS. In 2004 besloten ze solo te gaan. Zowel Wisin als Yandel bracht een solo-album uit, maar die waren allebei geen groot succes, zodat ze besloten weer als duo verder te gaan. In 2005 volgde dan eindelijk de grote doorbraak. De single "Rakata" werd een wereldhit en het album Pa'l Mundo piekte op plaats 30 op de Billboard 200. Dit album was mede de oorzaak van de doorbraak van Reggaetón, samen met albums als Barrio Fino (Daddy Yankee) en El Abayarde (Tego Calderón) In 2005 richtten ze tevens hun eigen platenlabel op: WY Records.

  In 2013 neemt hij deel aan het internationaal songfestival van Viña del Mar in Chili, het meest prestigieuze songfestival van Latijns-Amerika.

  Discografie

  Singles

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing