Aventura Feat. Don Omar

 • William Omar Landrón (Carolina, 10 februari 1978) is een Puerto Ricaanse reggaetonartiest. Zijn artiestennaam luidt Don Omar. Samen met Lucenzo bracht hij onder meer het nummer Danza kuduro uit, dat op 30 juli 2011 de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 bereikte.

  Biografie

  Don Omar is een van de grondleggers van reggaeton. Zijn muziek wordt met name in Zuid-Amerika beluisterd. Dankzij de immigratie van Hispanics naar de Verenigde Staten werd zijn muziek ook daar populair. Don Omars nummers zijn doorgaans Spaanstalig.

  Don Omar werkte samen met Daddy Yankee, Wisin y Yandel en Tego Calderón. Zijn debuutalbum The Last Don werd 350.000 keer verkocht in Zuid-Amerika. Zijn grootste commerciële succes daarvan was het nummer Dale don Dale uit 2003.

  Don Omar bracht in Europa onder meer de nummers Salio el Sol, Conteo (met Juelz Santana, op de soundtrack van de film The Fast and the Furious: Tokyo Drift), Angelito en Danza Kuduro (Als soundtrack voor de het vijfde deel in de Fast and the Furious reeks: Fast Five) uit.

  Discografie

  Singles

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.