Cheryl Cole

 • Cheryl Fernandez-Versini (artiestennaam Cheryl, geboren als Cheryl Ann Tweedy, Newcastle, 30 juni 1983) is een Engelse zangeres. Ze maakt sinds haar winst in Popstars: The Rivals deel uit van de meidengroep Girls Aloud.

  Persoonlijke situatie

  Cole heeft drie broers en een zus. Op 7 juli 2014 is Cheryl getrouwd met Jean-Bernard Fernandez-Versini dit bevestigde de zangeres op haar Instagram account. Daar voor was ze getrouwd met voetballer Ashley Cole en was daarmee de enige gehuwde zangeres van Girls Aloud. Voordat Tweedy bekend werd, werkte ze in de horeca. Ze deed mee aan de Engelse show Popstars: The Rivals. Ze kreeg de meeste stemmen en mocht hierdoor de lead van Stay Another Day, een cover van East17, zingen. Dit nummer was tevens de B-kant van de single Sound Of The Underground.

  Solosucces

  Van 2008 tot 2010 was Cole vast jurylid in de Britse versie van X Factor. Zij nam de plaats in van Sharon Osbourne. Als coach van diverse kandidaten behaalde ze tot tweemaal toe de overwinning: in 2008 met Alexandra Burke en in 2009 met Joe McElderry. Coles eerste optreden als soloartiest was in 2008 op de single Heartbreaker met will.i.am. De samenwerking tussen de twee beviel zo goed dat de Black Eyed Peas-zanger door Coles management werd benaderd om nummers te produceren voor haar eerste soloalbum. De opnamen hiervoor vonden grotendeels plaats in Amerika en Londen. Coles eerste eigen solosingle Fight For This Love verscheen in oktober 2009, bereikte de nummer 1-positie en werd een van de bestverkochte platen van dat jaar in Engeland. Het album 3 Words volgde kort daarna en werd in Engeland zesmaal platina. Begin 2010 werd haar muziek ook buiten Ierland en England verspreid. Fight For This Love werd tevens een hit in Europa, terwijl 3 Words (duet met will.i.am) een Top 10-hit werd in Australië. In Engeland scoorde Cole nog een Top 5-hit met Parachute. Op 10 juni 2012 bracht Cole haar nieuwe single Call My Name uit en deze belandde op nummer 1 in de ITunes top 10 in het Verenigd Koninkrijk. In oktober 2012 gaf Cole haar eerste solotour, de A Million Lights Tour. In juni 2014 was Cole terug met haar nieuwe single "Crazy Stupid Love". Haar nieuwe album verscheen in november 2014. Met haar nummer "I Don't Care" scoorde ze een nummer 1-hit in de Britse chart. Cole was de eerste vrouwelijke artiest in het Verenigd Koninkrijk met vijf singels op de eerste plaats.

  Privé

  Sinds 2004 had de zangeres een relatie met voetballer Ashley Cole, met wie zij in 2006 trouwde. Hun huwelijk werd vooral in Engeland breed uitgemeten door de media, helemaal toen bekend werd dat de voetballer meerdere malen was vreemdgegaan. Half 2010 was de scheiding een feit. Vanwege haar bekendheid behield de zangeres de naam Cole als achternaam tot 7 juli 2014, toen ze trouwde met Jean-Bernard Fernandez-Versini na drie maanden samen te zijn.

  Ziekte

  In juli 2010 leed Cole aan de ziekte malaria en in die tijd moest zij heel veel rust houden. Daardoor moest ze optredens afzeggen en kon ze voor een bepaalde tijd niet als jurylid van X-Factor UK optreden. Ze werd op 16 juli 2010 ontslagen uit de privékliniek waar ze werd behandeld.

  Filmografie

  Nummers

  Ze heeft de volgende Girls Aloud-nummers geschreven:

  • Big Brother (What Will The Neighbours Say?)
  • History (Wake Me Up-single)
  • Crazy Fool (Whole Lotta History-single)

  Discografie

  Singles

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.