Jason Derulo - Trumpets - Alle videoclips van Jason Derulo - Trumpets

Alle videoclips van Jason Derulo

Jason Derulo

Over Jason Derulo

Jason Derülo, geboren als Jason Joel Desrouleaux, (Miami, Florida, 21 september 1989) is een Amerikaanse zanger, songwriter, acteur en danser. Hij verwierf wereldwijde bekendheid met zijn debuutsingle Whatcha Say uit 2009.

Biografie

Jonge jaren en debuutalbum (1989-2010)

Jason werd geboren uit Haïtiaanse ouders. Vanaf zijn vijfde trad Jason al op en op zijn achtste schreef hij zijn eerste nummer: Crush on you. Als tiener studeerde hij opera, theater en ballet. Op twaalfjarige leeftijd ontmoette hij Frank Harris, zijn latere manager.

Jason Derülo begon zijn zangcarrière in 2007 met het liedje Bossy. In datzelfde jaar kreeg hij een platencontract. Als voorloper op zijn debuutalbum Jason Derülo, dat op 5 maart 2010 verscheen, werden de singles Whatcha Say en In My Head uitgebracht. Ze kwamen hoog in de hitlijsten te staan. Nadat het album was uitgekomen, volgden er nog drie singles. Ridin' Solo en What If stonden nog in de Nederlandse Top 40. In Vlaanderen kwam enkel Ridin' Solo nog in de hitlijsten. The Sky's The Limit haalde zowel in België als in Nederland de hitlijsten niet.

Future History & Platinum Edition (2011-2012)

Vanaf september 2010 werd het stiller rond Derülo. Toch was hij volop aan het werken aan een gloednieuwe full-cd. In mei kwam de single Don't Wanna Go Home uit maar brak pas door in juni tot een hit. De tweede single van het album was meteen een schot in de roos, en werd goed onthaald in de hitlijsten. Door zijn geweldige begin van dit album viel het op dat de hitlijsten niet zo tevreden waren met Future History in september 2011. Het album werd een bescheiden succes en ook de twee opeenvolgende singles werden geen groot succes. Als laatste promotie voor zijn album wilde Derülo op tournee gaan, maar in januari 2012 gelaste hij al zijn optredens af wegens een nekwervelbreuk. Ook werd meteen bekendgemaakt dat de volledige tournee niet doorging.

Nadat Derülo in januari 2012 zijn volledige tournee had afgelast, begon hij opnieuw te schrijven aan nieuwe muziek. Enkele maanden later in april werd dan ook enkele seconden vrijgegeven van zijn nieuwe single Undefeated. Deze single werd geschreven door fans en Derülo zelf. De première van het nummer vond plaats op 22 mei 2012 in de finale van American Idol. De eerste 10.000 downloads waren gratis. Het werd de single voor zijn album Future History (Platinum Edition).

Eind november 2012 maakte Jason bekend dat hij klaar is voor zijn volgend album. Op 16 april van het jaar daarop kwam zijn comebacksingle The Other Side uit, een bijhorende muziekvideo verscheen op 30 april 2013. Op 23 juli verscheen zijn tweede single Talk Dirty op SoundCloud.

Comeback & Tattoos

Op 16 april 2013 bracht Jason zijn eerste nieuwe single "The Other Side". Het nummer piekte op #20 in de billboard en werd in Nederland goed ontvangen. Eind juli verscheen zijn tweede single "Talk Dirty" op SoundCloud. "Talk Dirty" is de eerste single die Derulo ooit met een andere artiest heeft opgenomen. Begin augustus verscheen de videoclip. "Talk Dirty" werd het grootste succes ooit in Europa en Australië van Jason. Hij piekte in oktober in Vlaanderen, Duitsland en Australië op 1. In Nederland kon het net de top 5 behalen. Op het einde van augustus verscheen zijn derde single "Marry Me". Eerst was het de bedoeling dat "Marry Me" als eerste single van het album werd vrijgegeven, omdat er een stuk van de song een jaar eerder in 2012 al uitlekte op You Tube. Het nummer was een bescheiden succes in Amerika.

Televisie

België/Nederland

Tournees

  • 2009-2010 - The Monster Ball Tour
  • 2010 - The E.N.D. World Tour
  • 2010-2011 - Jason Derülo World Tour
  • 2012 - Future History Tour
  • 2014 - Tattoos World Tour (headlining)

Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.