DJ Jazzy Jeff

 • DJ Jazzy Jeff (Philadelphia, Pennsylvania, 22 januari 1965) is de artiestennaam van Jeffrey A. Townes. Hij werd bekend van DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince en The Fresh Prince of Bel-Air.

  Biografie

  Hij is een Amerikaanse hiphop-artiest en -producer, die buiten de Verenigde Staten vooral bekend geworden is als Jazz uit de sitcom The Fresh Prince of Bel-Air. Hij is live-DJ van Will Smith en werd vroeger ook gezien als het belangrijkste deel van DJ Jazzy Jeff and The Fresh Prince. Hij doet enkel aan hiphop-djing.

  Samen met de 'Fresh Prince', oftewel Will Smith, scoorde Townes eind jaren 1980, begin jaren 90 enkele hits. Een aantal van deze waren Girls aint nothing but Trouble, Parents Just Don't Understand, The Fresh Prince of Bel-Air (titelsong) en Summertime. Heden ten dage zijn zij weer een duo, na een onderbreking tussen 1993 en 2006. Ze zijn toen echter nooit officieel uit elkaar gegaan, en traden nog samen op in The Fresh Prince of Bel-Air. Zij traden op onder de naam DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince. Vanaf 1994 ging Will Smith solo, maar was Townes live-DJ. Zij zijn nooit met ruzie uit elkaar gegaan. Smith en Townes hebben bekendgemaakt dat zij zich in plaats van op films weer op de muziek gaan richten. Ze zullen weer samen op tournee gaan. Het duo was in 2005 te zien op Live 8.

  DJ Jazzy Jeff heeft ook solo materiaal uitgebracht.

  Discografie

  Albums

  • Rock The House (1987)
  • He's The DJ, I'm The Rapper (1988)
  • And In This Corner (1989)
  • Homebase (1991)
  • Code Red (1993)

  Filmografie

  • The Fresh Prince of Bel-Air, televisieserie - Jazz (46 afl., 1990-1996)

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.