Milk Inc.

 • Milk Inc. is een Belgische dance-act, bestaande uit producers Regi Penxten, Filip Vandueren en zangeres Linda Mertens. Bij de liveshows worden ze bijgestaan door toetsenist Peter Schreurs en drummer Michael Schack. Penxten en Mertens vormen samen het gezicht van Milk Inc. In Vlaanderen haalden 31 van hun 34 singles de top 10 in de officiële hitlijst.

  Biografie

  Milk Inc. begon in 1996 als een studioproject dat een eerste plaat uitbracht op het label Dance Opera van platenfirma Antler Subway records. Een jaar later werd de single La Vache uitgebracht, die vooral in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk aansloeg. Vanwege dit succes werd op aanraden van de platenmaatschappij de bandnaam voor de Franse uitgaven veranderd in La Vache. Er werd besloten om ook optredens te doen en het stadium van studioproject te verlaten. De echte doorbraak van Milk Inc. kwam er met de zangeres Ann Vervoort. In 2000 werd zij vervangen door Linda Mertens.

  Sportpaleisconcerten

  In 2006 bestond Milk Inc. 10 jaar. Om dit te vieren gaven ze een optreden in het Sportpaleis van Antwerpen: Milk Inc. Supersized. De show was uitverkocht en daarom werd beslist om deze show elk jaar te organiseren. Eind september 2007 stond Milk Inc. opnieuw in het Sportpaleis met Milk Inc. Supersized 2. Deze show raakte al snel uitverkocht, waardoor er twee extra shows werden gepland. Die raakten eveneens uitverkocht. In 2008 zorgde de 3de reeks concerten in het Sportpaleis, deze keer onder de naam Milk Inc. Forever naar het album Forever, voor een ongezien succes: 6 keer uitverkocht. In 2009 stonden Regi & Linda opnieuw zes keer in het Sportpaleis, deze keer onder de naam Milk Inc. Blackout. In 2010 deden ze dit nog 5 keer over onder de naam 'Eclipse'.

  De hoogtepunten van de show worden telkens uitgezonden op JIMtv en 2BE. Elk jaar wordt er tevens een dvd uitgebracht met een lange opname van het concert.

  Music Industry Award

  Op 8 januari 2010 ontving Milk Inc. één van de MIA's van 2009, namelijk die voor "Beste Dance/elektronica". Voor de MIA's van 2012 was Milk Inc. genomineerd in de categorie Beste Dance.

  Albums

  Apocalypse Cow

  Eind 1998 werd de single In My Eyes uitgebracht, en werd de eerste hit van Milk Inc in België. Later volgden van het debuutalbum Apocalypse Cow ook nog de singles Promise en Oceans. Beide nummers kwamen in de Vlaamse top 10 terecht. Alle nummers werden ingezongen door Karine Boelaerts.

  Land of the Living

  In Nederland werd in 2000 Walk On Water de eerste grote hit. Nadat Ann Vervoort met haar vriend Pat Krimson naar Ibiza vertrok om daar een platenlabel te lanceren, werd Linda Mertens zangeres van de groep. Hun eerste single met Linda, Land of the Living werd vervolgens uitgebracht, waarna het nummer Never Again een eerste plek behaalde in de Spaanse hitlijst.

  Closer

  De single The Sun Always Shines On TV werd rond 2004 in veel Europese landen uitgebracht, alsook in de Verenigde Staten. Het album Closer bevatte ook nog de singles Breathe Without You, Time, Sleepwalker, Wide Awake en I don't Care, een samenwerking met Silvy De Bie van Sylver.

  Supersized

  In 2006 had Milk Inc. drie hits met Tainted Love (een cover van Gloria Jones), Run en No Angel, waarvan de videoclip werd opgenomen tijdens één van de concerten van Milk Inc. Supersized concertreeks.

  Forever

  In 2007 behaalde Milk Inc. met de single Sunrise de derde plaats in de Ultratop, alsook de zesde plaats met Tonight. Die laatste werd officieel voorgesteld op de Milk Inc Supersized II concertreeks. In 2008 scoorden ze nog met de nummers Race en Forever, van het gelijknamige album Forever. Forever stond overigens de hele zomer op de eerste plek van de Belgische albumlijsten, wat de groep nooit eerder had meegemaakt. Eind 2008 kwam er een speciale editie uit van Forever, met bonustracks en een dvd met de concertregistratie van Milk Inc. Forever.

  Nomansland

  Begin juli 2009 verscheen hun nieuwe single Blackout, dewelke een week later binnenkwam op de zevende plaats in de Ultratop 50, alvorens de daaropvolgende week naar de eerste plaats te stijgen. Die plaats hielden ze twee weken vol. De single werd ook in Nederland uitgebracht. In februari 2010 verscheen tweede single Storm, die de week daarop binnenkwam op plaats 22. De daaropvolgende week steeg ook deze single naar de eerste positie, en werd zo hun tweede nummer 1-hit op rij, wat ze al drie keer voordeden. Begin juli 2010 kwam de derde single Chasing The Wind uit. Tijdens hun concertreeks "Eclipse", in het Antwerps Sportpaleis, stelden ze tevens hun single Dance 2 Forget voor, welke echter nooit in de winkel verscheen. Begin februari kwam de nieuwste single Fire uit. Het album Nomansland, met deze 5 singles staat gepland voor maart 2011. De uiteindelijk vijfde single werd "Shadow".

  Om de vijftiende verjaardag van Milk Inc. te vieren werd in september 2011 een geremixte versie van "La Vache" uitgebracht. De song bevat een sample van "La Vache" en de typische dancebeats, maar ook een dubstepbreak, wat een primeur is voor Milk Inc.

  Pauze

  In oktober 2014 bracht Milk Inc. de single Don't say goodbye uit. Tegelijk kondigde de groep aan een pauze van nog onbepaalde duur in te lassen. De reden daarvoor is de geboorte van Mertens' eerste kindje.

  Discografie

  Singles

  Hieronder volgt een lijst van alle Milk Inc. singles, alsook een vermelding van de hoogste positie die deze single behaalde in de hitlijsten.

  • (*) Staat nog steeds in de hitlijsten (en kan dus nog stijgen)
  • (**) Don't cry werd nooit als single verkocht, maar verscheen wel als promotiesingle. Er zijn dus ook geen noteringen in de hitlijsten voor dit nummer.
  • (***) BEL Dance = Belgische Dance Top 30

  Trivia

  • Op 8 januari 2010 won Milk Inc. de MIA voor beste dance/elektronica
  • Milk Inc. behaalde anno 2009 in totaal al 19 Vlaamse en Nederlandse TMF Awards in de categorieën Best Dance, Best Live en Best Album
  • De groep is ook deels achter de schermen te volgen in het programma Regi's World op JimTV
  • Forever was op 5 januari 2009 het allereerste nummer op het nieuwe radiostation MNM
  • Milk Inc. stond in juli 2009 voor het eerst op Rock Werchter
  • Milk Inc. stond al 26 keer in een uitverkocht Sportpaleis. Daarmee lokten ze in totaal meer dan een half miljoen toeschouwers naar hun concertreeksen.

  Zie ook

  • Belgische muziek van A tot Z
  • Lijst van Vlaamse artiesten
  • Lijst van bestverkopende Belgische muziekartiesten

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing