George Thorogood

  • George Thorogood (Wilmington, 24 februari 1950) is een Amerikaans bluesgitarist. Hij is vooral bekend van zijn hit “Bad to the Bone”. Thorogood en zijn band The Destroyers hebben 16 studioalbums uitgebracht, waaronder vijf die goud hebben behaald.

    Bandleden

    The Destroyers

    • George Thorogood – stem and gitaar
    • Billy Blough – basgitaar (1977–heden)
    • Jeff Simon – drums, percussie (1974–heden)
    • Buddy Leach – saxofoon (2003–heden)
    • Jim Suhler – gitaar (1999–heden)

    Oud-leden

    • Ron "Roadblock" Smith – gitaar (1973–1980)
    • Hank "Hurricane" Carter – saxofoon (1980–2003)
    • Steve Chrismar – gitaar (1985–1993)

    Discografie

    Studioalbums met the Destroyers

    • 1974: Better Than the Rest (heruitgave door MCA in 1979)
    • 1977: George Thorogood and the Destroyers
    • 1978: Move It on Over
    • 1980: More George Thorogood and the Destroyers
    • 1982: Bad to the Bone
    • 1985: Maverick
    • 1986: Nadine
    • 1988: Born to Be Bad
    • 1991: Boogie People"
    • 1993: Haircut"
    • 1997: Rockin' My Life Away"
    • 1999: Half a Boy and Half a Man"
    • 2003: Ride 'Til I Die"
    • 2003: Who Do You Love?"
    • 2006: The Hard Stuff"
    • 2009: The Dirty Dozen"
    • 2011: 2120 South Michigan Ave

    Live albums

    • 1982: Live in Boston
    • 1986: Live
    • 1995: Live: Let's Work Together
    • 1999: Live in '99
    • 2004: 30th Anniversary Tour
    • 2013: Live At Montreux 2013

    Compilaties

    • 1992: The Baddest of George Thorogood and the Destroyers
    • 1992: Anthology
    • 2004: Greatest Hits: 30 Years of Rock
    • 2005: The Best Of
    • 2007: Taking Care of Business (dubbele cd van Ride 'Til I Die)

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.