Kate Hudson

 • Kate Garry Hudson (Los Angeles (Californië), 19 april 1979) is een Amerikaans actrice. Ze werd in 2001 genomineerd voor een Academy Award voor haar bijrol in Almost Famous. Meer dan tien andere filmprijzen werden haar daadwerkelijk toegekend, waaronder een Golden Globe, een People's Choice Award en een Golden Satellite Award.

  Biografie

  Jeugd

  Hudson is de dochter van Goldie Hawn en musicus Bill Hudson en is de jongere zus van acteur Oliver Hudson. Ze is daarmee van Engelse, Hongaarse, Italiaanse en Asjkenazisch Joodse afkomst. Haar biologische vader was niet aanwezig tijdens haar jeugd. Ze vertelde Russell altijd te hebben beschouwd als haar vader, maar gaf wel aan dat ze het moeilijk vond op te groeien zonder een 'echte' vader.

  Doordat Hudson opgroeide in Colorado, had ze als kind geen last van de gekte in Hollywood. Ze vertelde dat Hawn en Russell ouders waren die niet, zoals andere acteurs in Hollywood, wilde feesten organiseerden of er verslavingen op nahielden. Hudson behaalde in 1997 haar schooldiploma in Santa Monica. Ze werd aangenomen op de New York University, maar wilde liever actrice worden.

  Carrière

  Hudson wilde al van kinds af aan in haar moeders voetsporen treden. Hawn gaf echter niet toe aan haar dochters wensen en weigerde het voorstel dat ze haar dochter zou spelen in de film Wildcats (1986). Toen ze 11 jaar oud was, liet ze haar dochter toe aan een auditie voor een televisieserie die uiteindelijk nooit gemaakt werd. Ze kreeg de rol, maar Hawn vertelde de producenten dat Hudson er niet aan mee kon werken.

  In 1996 was ze voor het eerst op televisie te zien, toen ze een gastrol kreeg in Party of Five. Eerder kreeg ze een rol in de film Escape from L.A. (1996), waarin ze tegenover Russell te zien zou zijn. Ze trok zich echter terug, omdat ze het wilde maken zonder hulp van Hawn of Russell. Wel won ze een Golden Globe voor haar vertolking van Penny Lane.

  In 2001 werd aangekondigd dat Hudson Gwyneth Paltrow zou vervangen in de romantische komedie How to Lose a Guy in 10 Days (2003).

  Hudson vloog in 2002 naar Frankrijk voor de opnames van Le Divorce (2003). Ze vertelde het hier erg naar haar zin te hebben en vond het een teleurstelling terug naar Amerika te moeten. Zowel How to Lose a Guy In 10 Days als Le Divorce werden in 2003 uitgebracht. Voornamelijk de eerstgenoemde film werd een groot succes onder liefhebbers van romantische komedies. Een jaar later was ze te zien in Raising Helen (2004), een filmkomedie die ook veel geld in het laatje bracht. In 2005 maakte Hudson haar eerste horrorfilm, The Skeleton Key (2005).

  Hierna was Hudson voornamelijk in romantische komedies te zien, waaronder You, Me and Dupree (2006), Fool's Gold (2008) en My Best Friend's Girl (2008). In 2007 maakte ze haar regiedebuut, toen ze kindster Dakota Fanning regisseerde in de korte film Cutlass (2007).

  Hudson is onlangs gecast in de film Nine, een musicalfilm waarin ze tegenover Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Sophia Loren, Nicole Kidman, Penélope Cruz en Judi Dench te zien zal zijn. Regisseur Rob Marshall vertelde dat de rol die Hudson zal spelen speciaal voor haar geschreven werd.

  Privéleven

  Hudson kwam regelmatig in de media wegens haar ingewikkelde relatie met haar vader. Ze sprak regelmatig negatief over haar biologische vader in een interviews. werd het al snel duidelijk dat de twee wel degelijk een relatie hadden.

  Hudson en Wilsons relatie was niet van lange duur. In juni 2007 gingen ze uit elkaar.

  In 2008 kreeg Hudson opnieuw een relatie met Wilson. had ze een relatie met zanger, gitarist en pianist Matthew Bellamy van de Britse rockgroep Muse. Op 9 juli 2011 beviel ze van een tweede zoon.

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.