I Blame Coco

 • Eliot "Coco" Paulina Sumner (Pisa, 30 juli 1990) is een Brits muzikante. Ze is de zangeres van de Britse band I Blame Coco. Ze is de dochter van Sting. Haar eerste cd, getiteld "The Constant", werd op 1 oktober 2010 uitgebracht.

  Biografie

  Sumner was amper 17 toen ze een contract voor zes albums tekende bij Island Records, bekend van PJ Harvey, U2 en Amy Winehouse. Lang duurde deze carrière echter niet. Ze brak haar schedelbasis bij een val in een restaurant. Ze heeft vandaag de dag nog altijd last met haar reukvermogen. Sumner trok zich weer op gang in Zweden waar ze samenwerkte met de ploeg rond Robyn. Het album The Constant (2010) kreeg een warm onthaal. De band - bestaande uit Coco (zang), Jonny Mott (keyboard), Alexis Nunez (drums), Jonas Jalhay (gitaar) en Rory Andrew (bas) - speelde in de zomer van 2011 op Rock Werchter, maar moest het optreden voor Pukkelpop afzeggen wegens een zieke Sumner. I Blame Coco stond al twee keer in de ABclub in Brussel en trad ook op het Main Square Festival dat plaatsvond in Arras (Frankrijk) in het eerste weekend van juli 2010.

  Sumner deed in 2010 verscheidene zomerfestivals in heel Europa aan en stond onder andere op Glastonbury, Latitude Festival, Benicassim en Lowlands. Sumner heeft meermalen opgetreden in Nederland en België. Op 29 november 2010 trad ze op in de Melkweg te Amsterdam. Op 24 maart 2011 trad ze op in Tivoli in Utrecht en op 31 maart 2011 in de AB in Brussel.

  Voor haar eerste single "Caesar" werkte ze samen met de Zweedse zangeres Robyn.

  Sumner staat bekend om haar lage, op haar vader gelijkende stem en haar androgyne uiterlijk en stijl.

  Privéleven

  Sumner is ook een model en een parttime actrice die speelde in de film Stardust. Sumner is de dochter van Sting (de frontman van The Police) en Trudie Styler.

  Discografie

  • The Constant (8 november 2010), cd en muziekdownload, via Island Records

  Singles

  • "Caesar" (met Robyn; 2010)
  • "Self Machine" (2010)

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.