Razorlight

 • Razorlight is een Engels/Zweedse indierock- en new wave-band. De band bestaat uit Johnny Borrell (zang, gitaar), Carl Dalemo (basgitaar) en Björn Ågren (gitaar).

  Biografie

  De band werd opgericht in de zomer van 2002 door de leadzanger en gitarist Johnny Borrell. De band is voor een deel Zweeds omdat gitarist Björn Ågren en bassist Carl Dalemo Zweedse roots hebben. Het eerste album van de band, Up All Night, kwam uit in 2004. Hierna verliet drummer Christian Smith-Pancorvo de band vanwege gezondheidsredenen. Hij werd vervangen door Andy Burrows. De CD werd een aardig succes in Engeland. Hetzelfde album werd in 2005 opnieuw uitgebracht met de single Somewhere Else. Ook speelde Razorlight in 2005 op Live 8 (op het podium in Hyde Park, Londen). Verder kwam de band in het voorprogramma van onder andere Queen + Paul Rodgers en Oasis. Vaak treedt Razorlight op voor uitverkochte zalen. Het heeft meerdere keren extra shows moeten geven om aan de enorme vraag te voldoen.

  In 2006 kwam het tweede album Razorlight uit. De eerste single In The Morning werd een hit in Engeland en kreeg ook in Nederland de nodige aandacht, met name door een verkiezing tot 3FM Megahit. Ook het tweede album werd goed ontvangen in de Engelse pers.

  Op 13 oktober 2006 stond Razorlight in de Heineken Music Hall tijdens de TMF Awards. De band werd tevens uitgeroepen tot meest veelbelovende act van 2006. In oktober van dat jaar bracht de band een nieuwe single uit: America. Dit werd hun eerste nummer 1 hit in Engeland. In mei 2007 speelde Razorlight op Pinkpop. Het album Slipway Fires, kwam uit op 3 november 2008 en werd voorafgegaan door de single Wire To Wire in september 2008 en gevolgd door Hostage Of Love in januari 2009. In maart 2009 werd bekend dat drummer Andy Burrows de band verlaten had. Op 20 augustus 2009 stond Razorlight in de grote Alpha tent op Lowlands.

  Bezetting

  Huidige bandleden

  • Johnny Borrell (zang, gitaar) 2002-heden
  • Björn Ågren (gitaar) 2002-heden
  • Carl Dalemo (basgitaar) 2002-heden
  • David Sullivan (drums) 2009-heden

  Voormalige bandleden

  • Christian Smith-Pancorvo (drums) 2002-2004
  • Andy Burrows (drums) 2004-2009

  Discografie

  Singles

  Radio 2 Top 2000

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing