Just Jack

 • Jack Allsop (Londen, 18 mei 1975), beter bekend als Just Jack, is een Brits muzikant. In Nederland is zijn single Starz in their Eyes het bekendst. Dit nummer bereikte een 16e plaats in de top 40.

  Achtergrond

  Allsop werd geboren in Noord-Londen. Hij groeide op met muziekstijlen als breakdance, Electro, hiphop en house. Op zijn 8e trad hij al op als amateurbreakdancer en op zijn 15e begon hij met het mixen van platen. Al snel raakte hij betrokken bij de dj-cultuur in Groot-Brittannië.

  Na zijn diploma in meubeldesign te hebben gehaald op Kingston University, schreef hij zich in voor muziekproductielessen, waardoor hij zich meer bewust werd van wat hij deed met muziek en hoe hij het kon gebruiken. In de avonduren werkte hij aan het perfectioneren van zijn nummers terwijl hij er overdag verschillende baantjes opna hield.

  Carrière

  Allsopps debuutalbum, getiteld The Outer Marker, in 2002 uitgebracht door het onafhankelijke label RGR Records, was een collectie van liedjes over het moderne leven, relaties, en de druk van sociale situaties. In Groot-Brittannië kwamen er drie singles van het album: Paradise (Lost & Found), Snowflakes en Triple Tone Eyes.

  Zijn echte doorbraak kwam in 2007, na zijn tv-debuut op BBC2's Later with Jools Holland, en op the Channel 4-show The Friday Night Project, waar hij zijn single Starz In Their Eyes ten gehore bracht. Deze single bereikte de nummer twee-positie in de UK Singles Chart, en werd gevolgd door drie singles die de top 30 niet haalden.

  Op 31 augustus 2009 bracht hij zijn derde album uit, getiteld All Night Cinema. De tweede single, The Day I Died werd een grote hit in Groot-Brittannië. In Nederland is hij nog niet zo populair als in Engeland.

  Singles

  Voetnoten

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.