Karoline Krüger

  • Karoline Krüger (Bergen, 13 februari 1970) is een Noors singer-songwriter en pianiste. Ze is getrouwd met de Noorse zanger Sigvart Dagsland. Ze verscheen voor het eerst op televisie toen ze 11 jaar was in het programma Halvsju.

    Ze had haar doorbraak in 1988 toen ze de Melodi Grand Prix won met het lied For vår jord, ze nam deel aan het Eurovisiesongfestival 1988 in Dublin en bereikte er de 5de plaats. Later dat jaar bracht ze haar debuut-cd Fasetter uit.

    Discografie

    • You Call It Love (single) (1988)
    • Fasetter (1988)
    • En gang i alles liv (1991)
    • Fuglehjerte (1993)
    • Den André historiën (1996)
    • Sirkeldans (1999)
    • De to stemmer (2004)

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.