Robyn Carlsson

 • Robin Miriam Carlsson (Stockholm, 12 juni 1979), beter bekend onder haar artiestennaam Robyn, is een Zweedse zangeres. Eind jaren negentig had ze succes met de singles Show me love en Do you know (What it takes). In 2007 beleefde ze een succesvolle comeback met de single With every heartbeat.

  Biografie

  De eerste zeven jaar van haar leven bracht ze toerend door, want haar vader was toneelregisseur en haar moeder een actrice in hetzelfde toneelgezelschap. Toen Robyn 13 was, werd ze ontdekt door de Zweedse zangeres Meja (bekend van All 'bout the money) toen ze een zelfgeschreven droevig liedje over de scheiding van haar ouders zong.

  In Nederland werd Robyn bekend toen ze in 1997 een tipnotering behaalde met Do you know (What it takes), gevolgd door het album Robyn is here. Hierna bereikte Show me love in 1998 nummer 23 in de Nederlandse Top 40. Het bleef vervolgens enkele jaren stil rondom de zangeres, maar in 2002 kwam ze terug met de single Keep the fire burning, van het album Don't stop the music. De single kwam niet verder dan nummer 33 in de Top 40.

  In 2007 kwam haar 4e album Robyn uit en als voorloper verscheen de track With every heartbeat. In de UK Singles Chart bereikte de single de eerste plaats.

  In 2008 stond Robyn enkele malen in het voorprogramma van Madonna's Sticky & Sweet Tour, onder andere op 2 september 2008 in de Amsterdam ArenA.

  Robyn zingt onder andere mee op de cd Junior van de Noorse band Röyksopp. Ook heeft ze een liedje met The Lonely Island op het album The Wack Album getiteld Go Kindergarten.

  Discografie

  Singles

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.