Jermaine Dupri;Jay-Z

 • Jermaine Dupri, eigenlijke naam Jermaine Dupri Mauldin (Asheville (North Carolina), 23 september 1972) is een Amerikaanse platenproducer en rapper.

  Biografie

  Dupri werd door zijn vader (een manager van R&B-groepen) op jonge leeftijd vertrouwd gemaakt met de muziek-industrie. Als tiener was hij actief als breakdancer voor onder meer Diana Ross. Op zijn veertiende trad hij in de voetsporen van zijn vader, en werd hij de jongste producer in de muziekgeschiedenis. Dupri produceerde hits voor artiesten zoals TLC, Jay-Z en Ludacris. Tevens richtte hij zijn eigen label So So Def Records op.

  Daarnaast ontwikkelde Dupri ook een eigen rap-carrière, hetgeen resulteerde in hits als Money Ain't A Thing (1998, met Jay-Z), Welcome To Atlanta (2001, with Ludacris) en Get Your Number (2005, van Mariah Carey)

  Dupri werd in 2006 opgenomen in de Georgia Music Hall of Fame. Van 2002 tot 2009 had hij een relatie met Janet Jackson.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.