Twin Atlantic

 • Twin Atlantic is een alternatieve rockband uit de Schotse stad Glasgow die werd opgericht in maart 2007.

  Geschiedenis

  In 2007 namen ze hun debuut-ep "A Guidance From Colour" op met producer Romesh Dodangoda (van onder andere Funeral For A Friend en The Blackout). Deze ep werd uitgebracht in januari 2008; de debuutsingle "Audience & Audio" al op 24 december 2007.

  In 2008 verzorgde de band de voorprogramma's voor onder meer Biffy Clyro, de Smashing Pumpkins, The Matches, You Me At Six, Funeral for a Friend, Thrice en Lostprophets. De band tekende in dat jaar ook een deal met King Tuts Recordings. De single "What Is Light? Where Is Laughter?" werd uitgebracht in september 2008. In oktober en november 2008 verzorgden ze het voorprogramma van The Subways tijdens hun Europese tour.

  In maart 2009 tekende Twin Atlantic bij Red Bull Records, waarbij ze hun mini-debuutalbum "Vivarium" uitbrachten. In de zomer van dat jaar speelden ze onder meer op het Download Festival, T in the Park en Sonisphere. Ook speelden ze in het voorprogramma van Taking Back Sunday tijdens hun tour in het Verenigd Koninkrijk en Ierland in juli 2009.

  Twin Atlantic toerde in maart en april 2010 door de Verenigde Staten met The Fall of Troy en Envy On The Coast. Later in 2010 verzorgden ze voorprogramma's voor The Gaslight Anthem, Blink 182 en Limp Bizkit.

  Op 29 april 2011 kwam hun 2de album uit: Free. De hitsingle Free was voor het eerst te horen op 10 maart op BBC Radio 1.

  In 2012 gingen ze op tournee met The All-American Rejects en Blink 182. Toen Felix Baumgartner in oktober 2012 zijn sprong vanuit de ruimte waagde gebruikte Discovery Channel hun single Free als achtergrondmuziek voor een reportage over de sprong.

  In de zomer van 2013 stond de groep op de Main Stage van het Reading Festival, een van de grootste Britse alternatieve-muziekfestivals.

  In augustus 2014 kwam hun 3de album 'Great Divide' uit. Het klom al snel naar plaats 6 in de UK Albums Chart, in de Schotland stond het zelfs op 1. Hitsingles waren: Heart And Soul, Brothers and Sisters en Hold on. In het begin van het jaar gingen ze reeds samen met Thirty Seconds to Mars op tournee.

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.