Rozalla

 • Rozalla, geboren als Rozalla Miller (Ndola, 18 maart 1964) is een Zimbabwaanse zangeres.

  Rozalla werd geboren in Zambia, maar verhuisde al snel naar buurland Zimbabwe. Daar werd ze op jeugdige leeftijd een popster. Op 24-jarige leeftijd verhuisde ze naar Londen. In 1991 scoorde ze een wereldhit met het dansbare Everybody's free (to feel good). In Nederland bereikte het nummer de tweede plaats in de hitlijsten. Opvolgers Faith (in the power of love) en Are you ready to fly bereikten eveneens de Top 40. In Nederland scoorde ze geen verdere hits, ook niet met haar versie van I love music, origineel van The O'Jays.

  Haar tweede album Look No Further was geen succes en bracht alleen in Groot-Brittannië enkele hits voort. Haar derde album Coming Home werd in een gelimiteerde oplage uitgebracht. Tegenwoordig geniet zij nog enige bekendheid als clubact en vanwege de talloze remixes van haar hits van weleer.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.