Blue

 • Blue is een boyband uit het Verenigd Koninkrijk. De groep Blue is ontstaan toen twee leden (Duncan James en Antony Costa) een band wilden beginnen. Omdat ze nog andere leden zochten, kwamen huisgenoot Simon Webbe en Lee Ryan bij de groep.

  Geschiedenis

  Hun eerste single "All Rise" werd al direct een grote hit met 2,9 miljoen verkochte exemplaren. Van het eerste album, dat ook "All Rise" heette, werden meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht. Andere (nog succesvollere) singles van dit album waren "Too Close" en "If You Come Back". In 2002 won Blue meerdere prijzen, waaronder die voor de beste single, beste nieuwkomer en beste clip.

  In november 2002 kwam het tweede album uit, genaamd "One Love". Van het tweede album zijn in Groot-Brittannië 1,3 miljoen exemplaren verkocht, in de rest van de wereld 2,7 miljoen. De vijfde single "One Love" stond in Groot-Brittannië 3 weken op nummer 1.

  In februari 2003 bracht Blue samen met Elton John diens oude hit "Sorry seems to be the hardest word" uit 1976 uit. Het nummer stond op nummer 1 in Groot-Brittannië, Ierland, Nederland, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Amerika, Azië, China en Japan.

  Na hun wereldwijde hit met Elton John heeft de groep Blue een derde album gemaakt, "Guilty". Net als bij de vorige albums was ook hier de titelsong, geschreven door Duncan James, de eerste single. Daarna volgde nog de single "Signed Sealed Delivered, I'm Yours", die werd opgenomen samen met Stevie Wonder en Angie Stone.

  De derde single van het album "Guilty" was "Breathe Easy" geschreven door Lee Ryan. Op 28 juni 2004 is de vierde single van het album Guilty uitgekomen. Deze single heet "Bubblin'" en is geschreven door bandlid Antony Costa.

  In oktober 2004 is het vierde album van Blue uitgekomen. Het is een cd met alle grootste hits van Blue.

  In 2005 ging de band uit elkaar.

  In 2009 kwam de groep weer bij elkaar. Hun eerste grote optreden was speciaal voor het Summertime Ball 2009 van Capital FM.

  In 2011 vertegenwoordigde Blue het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival in Duitsland met het liedje I can. Met 100 punten eindigden ze als elfde.

  Discografie

  Singles

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.