Mickey Harte

  • Mickey Harte werd in 1973 of 1974 in het Ierse Lifford geboren. Als kind leerde zijn broer hem in de garage gitaar spelen. Sinds zijn vijftiende treedt Harte op in pubs. In die tijd heeft hij een repertoire uitgebouwd met een honderdtal eigen nummers.

    Zijn populariteit steeg door het televisieprogramma You're a star, een talentenjacht vergelijkbaar met het Nederlandse Idols. Hij mocht Ierland in 2003 vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Zijn nummer We've got the world viel bij de Ieren vooral in de smaak omdat de ballades van de voorbije twee Ierse deelnames voor een slecht resultaat gezorgd hadden.

    Wekenlang stond Mickey Harte met zijn nummer voor het songfestival van 2003, op nummer 1 in de Ierse hitparade. Op het songfestival zelf werd hij elfde, met 53 punten.

    Zijn favoriete artiesten zijn U2, Sting en Radiohead.

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.