Harold Faltermeyer

  • Harold Faltermeyer (München, 5 oktober 1952) is een Duitse filmcomponist en muzikant. Na zijn studies aan de Muziekhogeschool van München was hij onder andere lang actief als componist (van filmmuziek) in de Verenigde Staten.

    Wereldwijde bekendheid bereikte hij als componist van Axel F, de titelmelodie van de Beverly Hills Cop films. Faltermeyer won met Axel F als eerste Duitse muzikant een Grammy Award.

    Vanaf 1980 was Harold Faltermeyer verantwoordelijk voor de filmmuziek van een groot aantal films en televisieseries. In de jaren negentig neemt de interesse voor elektronische muziek af en wordt het stiller rondom Harold Faltermeyer.

    Filmografie

    • 1984: Didi - Der Doppelgänger
    • 1984: Thief of Hearts
    • 1984: Beverly Hills Cop
    • 1985: Fletch
    • 1985: Feuer und Eis (Fire and Ice)
    • 1986: Top Gun (met Giorgio Moroder)
    • 1987: Beverly Hills Cop II
    • 1987: Fatal Beauty
    • 1987: The Running Man
    • 1998: Fletch Lives
    • 1989: Tango & Cash
    • 1990: Feuer, Eis & Dynamit (Fire, Ice & Dynamite)
    • 1992: Kuffs
    • 1994: Asterix in Amerika (Asterix Conquers America)
    • 1994: White Magic
    • 2010: Cop Out

    Computerspellen

    • 1997: Jack Orlando
    • 2007: Two Worlds

    Televisieprogramma's

    • 1990: Blaues Blut (miniserie) (met Hermann Weindorf en Alfons Weindorf)
    • 1992: Sauerkraut (televisieserie)
    • 1995: Frankie (televisiefilm)
    • 1998: Der Köning von St. Pauli (miniserie)
    • 1999: Typisch Ed! (televisiefilm)
    • 2010: Gier (Televisieserie, 2 afleveringen)

    Hitlijsten

    Radio 2 Top 2000

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.