Insane Clown Posse

 • Insane Clown Posse is een Amerikaans hiphopduo uit Detroit, Michigan. De groep bestaat uit rappers Joseph Bruce en Joseph Utsler.

  De band staat bekend om hun spectaculaire live-optredens, waar een uitgebreide show wordt opgevoerd. Tijdens optredens zijn de twee hiphoppers beschminkt en spelen dan hun personages 'Violent J' en 'Shaggy 2 Dope', twee zogenaamde 'evil clowns'. De muziek combineert snelle hiphop met invloeden uit het horrorgenre; deze stijl van muziek wordt meestal horrorcore genoemd. De teksten zijn vaak over-the-top gewelddadig en seksueel getint.

  Subcultuur

  Rondom de Insane Clown Posse en verwante artiesten is een subcultuur ontstaan. Fans van Insane Clown Posse en andere groepen van Psychopathic Records worden 'Juggalo' (mannelijk) of 'Juggalette' (vrouwelijk) genoemd en hebben hun eigen gewoontes ontwikkeld. Zo drinken ze de frisdrank Faygo, schminken ze hun gezicht en hebben ze hun eigen slang.

  Zowel Bruce als Utsler zijn naast rapper ook actief als professioneel worstelaar. Ze begonnen hiermee in 1983 in hun eigen achtertuin maar in de jaren 90 deden ze mee aan professionele evenementen van de ECW, WWE en WCW. In 1999 richtten ze hun eigen worstelpromotor op, de Juggalo Championship Wrestling.

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.