Cypress Hill featuring Tom Morello

 • Cypress Hill is een Latijns-Amerikaanse hiphopcrew uit Los Angeles, Verenigde Staten, die met een mix van funk, jazz, soul en rock een unieke stijl weet te creëren. De groep formeerde zich in 1988 en heeft wereldwijd meer dan 18 miljoen platen verkocht.

  De groep bestaat uit B-Real (Louis Freese, rapper, 2 juni 1970), Sen Dog (Senen Reyes, rapper, 20 november 1965), DJ Muggs (Lawrence Muggerud, DJ en producer, 28 januari 1968) en Eric Bobo (Eric Correa, percussionist, 27 augustus 1968), die zich bij de groep voegde in 1994. Een aspect van hun populariteit is hun verbintenis met de legalisering van cannabisconsumptie. Cypress Hill is de eerste latin-rapgroep die platina, gouden en multi-platina albums hebben, tevens zijn ze ook de best verkopende latin-rapgroep. De groep heeft vele albums uitgebracht (zie discografie), met wisselend succes. Ze maken vooral naam als liveband. In 2002 kwamen ze als voorprogramma van Eminem naar de Amsterdam ArenA. Daarvoor hebben ze opgetreden bij de High Times cup.

  Naam

  De naam Cypress Hill verwijst naar de plek waar de eerste leden van de band hebben gewoond, namelijk in Cypress Avenue in South Gate, Los Angeles. De oorspronkelijke naam van Cypress Hill was eerst "DVX", maar deze naam werd in 1988 veranderd nadat Mellow Man Ace (Ulpiano Sergio, de jongere broer van Sen Dog) de band verliet om een solocarrière te beginnen.

  Discografie

  Singles

  DVD

  • Still Smokin' (90 min.)

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.