Dennis Wilson

 • Dennis Wilson (Inglewood (Californië), 4 december 1944 - Marina del Rey, 28 december 1983) was een Amerikaans muzikant. Hij verwierf bekendheid als drummer - en bij tijd en wijle ook zanger en pianist - van de Amerikaanse band The Beach Boys. Hij was de middelste van de drie broers Wilson, die in 1961 de band oprichtten.

  Na 1968 componeerde hij ook geregeld nummers voor de band. Het bekendste nummer daarvan is "Forever" op het album Sunflower.

  In 1977 bracht hij als eerste van de groep een soloalbum uit, getiteld Pacific Ocean Blue. Het is hem echter nooit gelukt een opvolger daarvoor te maken, hoewel sessieopnamen van het nooit afgeronde project Bambu in 2008 werden toegevoegd aan de heruitgave van zijn eerste cd.

  Daarna ging het door een alcohol- en drugsverslaving steeds slechter met hem. Op 28 december 1983 verdronk hij in de haven van Marina del Rey op de plaats waar ooit zijn schip lag.

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.