Melissa Horn

  • Astrid Melissa Edwarda Horn Weitzberg (8 april 1987) is een Zweedse popartiest. Zij is de dochter van de bekende Zweedse zangeres Maritza Horn.

    Haar debuutalbum 'Långa nätter' (vertaling 'lange nachten') werd uitgebracht op 30 april 2008. Haar doorbraak kwam er met haar duet 'som jag hadde dig förut' (vertaling: 'zoals je vroeger van mij was') die ze samen met de Zweedse singer-songwriter Lars Winnerbäck opnam en terug te vinden is op haar debuutalbum. Op 14 oktober 2009 bracht ze haar tweede album 'säg ingenting till mig' (vertaling: 'zeg me niks') wat haar nog meer succes bracht en zelfs een gouden plaat opleverde. Haar derde album 'Innan jag kände dig' (vertaling 'Voor ik jou kende') werd uitgebracht op 14 september 2011.

    In 2011 bracht Melissa Horn -als vertegenwoordiger van Zweden- haar nummer 'Kungsholmens hamn' (vertaling: 'kungsholmens haven' - Kungsholmen is een eilandje in Stockholm) live tijdens de herdenkingsceremonie van de vele slachtoffers die gevallen zijn op het Noorse eilandje Utøya en Oslo. (zie Aanslagen in Noorwegen 2011)

    Discografie

    Studioalbums

    • 2008 – Långa nätter
    • 2009 – Säg ingenting till mig
    • 2011 – Innan jag kände dig

    Singles

    • 2007 – Långa nätter
    • 2008 – En famn för mig
    • 2008 – Som jag hade dig förut (met Lars Winnerbäck)
    • 2009 - Lät du henne komma närmre
    • 2009 - Jag kan inte skilja på
    • 2010 - Falla fritt
    • 2011 - Innan jag kände dig
    • 2011 - Under löven
    • 2011 - Jag saknar dig mindre och mindre

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.