Acid Rain

Alexis Jordan

 • Alexis Lynne Jordan (Columbia (South Carolina), 7 april 1992) is een Amerikaans zangeres en actrice. Ze had in 2011 in Nederland een nummer 1-hit met Happiness.

  Jordan schreef al op vroege leeftijd muziek en vertrok op haar elfde naar Californië. De gang zat er goed in, want op haar twaalfde mocht ze spelen voor Smokey Robinson, die een hommage bracht aan Stevie Wonder. In 2006 deed ze op 14-jarige leeftijd mee aan America's Got Talent, waar ze Whitney Houstons I have nothing zong tijdens de auditieronden, maar later viel ze toch af. Om een grotere kans te maken in het muziekcircuit verhuisde ze naar Atlanta, Georgia, meer het centrum voor muziek dan Los Angeles. Desondanks verdween de zangeres naar de achtergrond, maar ze volhardde en nam filmpjes op die geplaatst werden op YouTube. Haar filmpjes bleken in de smaak te vallen bij het grotere publiek, maar ook bij het productiehuis Stargate en Jay-Z.

  In september 2010 kwam haar debuutsingle Happiness uit die goed verkocht in de VS. Later volgen Noorwegen, Nederland, Australië, België (beide lijsten), Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. In Australië alleen al verkocht ze meer dan 140.000 exemplaren. In februari 2011 volgde haar tweede single Good Girl en in mei volgde haar derde, Hush Hush.

  Videografie

  Videoclips

  Films

  • 2011: Justice (een korte film waarin ze superheld Swift Justice speelde)
  • 2011: Honey 2 (het vervolg op de dansfilm Honey waarin ze verschijnt als zichzelf)

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.