Crossfire (MTV Live Session)

Brandon Flowers

 • Brandon Flowers (Las Vegas, 21 juni 1981) is de zanger, toetsenist en 'frontman' van de Amerikaanse rockband The Killers.

  Biografie

  Flowers werd op 21 juni 1981 geboren in Las Vegas, Nevada (Verenigde Staten) en is opgegroeid in het nabijgelegen dorp Nephi, Utah. Zijn vader werkte in een kruidenierswinkel, zijn moeder in een fast food restaurant. Hij is de jongste van 6 kinderen.

  Nadat hij op zijn zeventiende school verliet, oefende hij verschillende jobs uit zoals bellhop (piccolo) in een hotel. Tijdens deze periode was hij kortstondig lid van de band Blush Response. Hierna stichtte hij samen met Dave Keuning The Killers. Later sloten Ronnie Vannucci en Mark Stoermer zich aan bij de band. Het was zijn oudste broer die hem warm maakte voor de muziekwereld.

  Flowers is op 2 augustus 2005 getrouwd met Tana Munblowsky op een strand in Hawaï. Op 14 juli 2008 beviel Tana van een zoon Ammon Richard Flowers. Op 28 juli 2009 werd hun tweede zoon, Gunner, geboren. Brandon Flowers wordt als een symbool van metroseksualiteit gezien.

  Flowers is een sterke aanhanger van de Mormoonse kerk. In 2011 verscheen een getuigenis op Mormon.org waarin Flowers verklaart nog erg gebonden te zijn aan de mormoonse kerk.

  Flowers heeft een voorliefde voor muziek van de jaren '80 ook al heeft hij deze periode meestentijds niet bewust meegemaakt.

  Op Pinkpop 2009 zong een zichtbaar nerveuze Flowers samen met Bruce Springsteen het nummer Thunder Road. Eerder die dag, 30 mei, verzorgde Flowers samen met The Killers een optreden. Springsteen zou van de zijkant hebben meegekeken en na afloop Flowers hebben uitgenodigd voor het duet.

  Flowers staat bekend om zijn expressieve dansbewegingen. Flowers won in 2005 de NME Magazine Awards voor "Best Dressed" en "Sexiest Man".

  Solocarrière

  Nadat The Killers hadden aangekondigd een break te nemen, maakte Flowers plannen voor een korte solocarrière. Het album Flamingo werd op 6 september 2010 uitgegeven in het Verenigd Koninkrijk en op 14 september in de Verenigde Staten. Wel was er al een single uitgebracht, Crossfire, op 21 juni in hetzelfde jaar. In maart 2015 verscheen Can't Deny My Love, de eerste single van Flowers' tweede album The Desired Effect. Het album kwam uit op 18 mei. Op 19 mei begon de start van zijn tour die hoort bij het nieuwe album.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.